Dumitru Dragomir şi Mircea Sandu urmează să-și afle pedepsele în dosarul dezafilierii Universităţii Craiova

Postat la: 15.06.2017 08:22 | Scris de: ZIUA NEWS

Dumitru Dragomir şi Mircea Sandu urmează să-și afle pedepsele în dosarul dezafilierii Universităţii Craiova

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti ar urma să anunţe joi pedepsele pentru fostul preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal (FRF) Mircea Sandu şi pentru fostul preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF) Dumitru Dragomir, în dosarul referitor la excluderea clubului de fotbal Universitatea Craiova din campionatul intern, în care au fost condamnaţi de Tribunalul Bucureşti la câte trei ani de închisoare cu suspendare.

La ultimul termen al procesului, din 17 mai, procurorii DNA au cerut pedepse orientate spre maxim atât pentru Mircea Sandu, cât şi pentru Dumitru Dragomir. Decizia magistraţilor Curţii de Apel Bucureşti va fi definitivă. Pronunţarea în acest dosar ar fi urmat să fie dată în 31 mai, dar a fost amânată pentru 15 iunie. La ultimul termen al procesului, din 17 mai, procurorii DNA au cerut pedepse maxime atât pentru Mircea Sandu, cât şi pentru Dumitru Dragomir.

În 13 iunie 2016, Mircea Sandu şi Dumitru Dragomir au fost condamnaţi la câte trei ani de închisoare cu suspendare şi obligaţi să plătească fiecare 80.000 de lei amendă penală. Liga Profesionistă de Fotbal şi Federaţia Română de Fotbal au primit o amendă penală de câte 370.000 lei şi, dacă decizia va fi menţinută de instanţa de apel, vor fi obligate să publice hotărârea de condamnare.

În acest dosar, Mircea Sandu şi Dumitru Dragomir au fost trimişi în judecată de către procurorii anticorupţie în iunie 2013, fiind acuzaţi de abuz în serviciu, folosirea influenţei ori autorităţii pentru a obţine pentru sine sau pentru altul bani, bunuri sau foloase necuvenite şi sustragere de sub sechestru. De asemenea, FRF şi LPF sunt acuzate de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor şi sustragere de sub sechestru.

Procurorii DNA au arătat în rechizitoriu că, la 20 iulie 2011, la o şedinţă a Comitetului Executiv al FRF, s-a hotărât excluderea provizorie a SC Fotbal Club „U" Craiova SA, prin încălcarea gravă a statutului federaţiei. În acest sens, Mircea Sandu şi Dumitru Dragomir şi-ar fi folosit influenţa şi autoritatea faţă de ceilalţi membri ai Comitetului Executiv al FRF, susţin procurorii.