Karim Benzema a depus plângere pentru defăimare împotriva ministrului francez de Interne, care l-a acuzat public de legături cu gruparea islamistă „Fraţii Musulmani"

Postat la: 17.01.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

Karim Benzema a depus plângere pentru defăimare împotriva ministrului francez de Interne, care l-a acuzat public de legături cu gruparea islamistă „Fraţii Musulmani

Atacantul Karim Benzema a depus o plângere împotriva ministrului de interne al Franţei, Gérald Darmanin, care afirmase că jucătorul ar avea „legături cunoscute" cu gruparea Fraţii Musulmani, informează rmcsport.fr, citată de News.ro.

Atacantul francez, care joacă în prezent la clubul saudit Al-Ittihad, a depus o plângere prin intermediul avocatului său Hugues Vigier la Curtea de Justiţie a Republicii (CJR), singura instanţă abilitată să judece membri ai guvernului. Dosarul conţine 92 de pagini, dintre care 80 de pagini de anexe, constând în principal în articole de presă.

Karim Benzema reiterează că nu are nicio legătură cu Fraţii Musulmani şi insistă că această acuzaţie aduce atingere onoarei şi reputaţiei sale. El spune că este victima unei „manipulări politice". „Oamenii sunt aruncaţi astfel la gunoi, în oprobiul general, doar de dragul unei false acţiuni publicitare. Consecinţele familiale pentru cei apropiaţi sunt, de asemenea, considerabile", a spus Hugues Vigier.

„Semănăm dezbinare în Franţa, avem o mulţime de oameni care nu înţeleg astfel de discuţii, unii care îl exclud pe Karim Benzema şi alţii care se simt excluşi de ceea ce se spune despre el. Este exact opusul a ceea ce ar trebui să urmărească un om care se numeşte politician", a denunţat avocatul.

La 16 octombrie, la CNews, ministrul de interne Gérald Darmanin l-a acuzat pe Karim Benzema că are o „legătură cunoscută" cu Fraţii Musulmani, o organizaţie islamistă radicală. Ministrul i-a reproşat fostului internaţional francez că a postat un mesaj pe Twitter în care îşi oferea „toate rugăciunile sale pentru locuitorii din Gaza, victime încă o dată ale acestor bombardamente nedrepte care nu cruţă nici femeile, nici copiii".

loading...
PUTETI CITI SI...