Cum i-a salvat Hagi averea lui Gigi Becali de Nicolae Ceaușescu. Tatăl patronului FCSB, la un pas să piardă tot

Postat la: 23.02.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

Cum i-a salvat Hagi averea lui Gigi Becali de Nicolae Ceaușescu. Tatăl patronului FCSB, la un pas să piardă tot

Legătura dintre Gică Hagi și George Becali este de notorietate. Puțină lume știe, însă, că Hagi i-a salvat averea acestuia. Mai exact, a intervenit pentru ca Tase Becali, tatăl latifundiarului, să nu rămână fără oi.

Încurcate sunt căile Domnului, la fel cum este și prietenia dintre Becali și Hagi. Cert este că relația dintre cei doi datează din 1983, iar "Regele" i-ar fi salvat averea lui tase Becali. În cartea "Confesiunile unui cafegiu" a lui Gheorghe Florescu, apar detalii interesante legate de subiect.

"Se spune că, la un moment dat, Nicolae Ceauşescu a dat ordin ca toate turmele ciobanilor din jurul Capitalei să fie desfiinţate, iar animalele să fie trimise la munte.

Tase Becali a dus imediat oile într-o pădure din apropiere. și a apelat la fotbalistul machedon de talie internaţională Gică Hagi, care la rândul său a apelat la Nicu Ceauşescu.

Şi astfel, Tase Becali şi-a adus rapid animalele acasă, devenind în scurt timp singura sursă de iaurt - ca la mama acasă - din lapte de oaie, precum şi de caş dulce şi sărat pentru structurile de Partid şi de Stat.

Până la urmă, Tase Becali a reuşit să strângă suma de 150.000 $, pe care i-a lăsat-o cu limbă de moarte fiului său, care trebuia să aibă grijă s-o înmulţească, spre neîncrederea multora din neam, convinşi că tinerelul Gigi numai grija asta n-o avea".

De altfel, faptul că Gigi distribuia iaurt și brânză jucătorilor Stelei înainte de 1990 nu este un secret pentru nimeni. „Tata avea sute de oi, iar Hagi m-a băgat de multe ori în vestiarul echipei Steaua ca să vând jucătorilor brânză și iaurt", a declarat chiar latifundiarul.

De asemenea, Hagi a fost și cel care l-a ajutat să își pună bazele averii sale colosale. "În vara lui 1990 aveam 150.000 de dolari. M-am mai împrumutat de încă 100.000 la Gică şi m-am apucat de treabă. Când românii făceau comerţ cu portbagajul Daciilor, eu aduceam camioane de marfă.

Pot să spun că banii luaţi de la Gică m-au ajutat să-mi fac averea mea de astăzi". Cu toate acestea, într-un exces de furie, latinfundiarul l-a jignit în trecut pe Hagi, lucru care a făcut ca relația dintre ei să se răcească. Însă în momentul când Ianis Hagi, băiatul "Regelui" s-a căsătorit, George Becali a fost prezent.

loading...
PUTETI CITI SI...