Simona Halep vs. Quantum Nutrition: ce mutare spectaculoasă a făcut în procesul de 10 milioane de dolari DOCUMENTE

Postat la: 25.03.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

Simona Halep vs. Quantum Nutrition: ce mutare spectaculoasă a făcut în procesul de 10 milioane de dolari DOCUMENTE

Simona Halep își fortifică strategia în dosarul contra firmei canadiene care a livrat suplimentul alimentar contaminat. Și-a mai angajat încă doi avocați cu greutate. E vorba despre Howard Jacobs, care i-a obținut la TAS reducerea suspendării de patru ani și Daniel Fleck, artizanul unor victorii răsunătoare în cazuri similare cu al româncei

Povestea de doping a Simonei Halep se derulează precum un carusel amețitor. Iar cea mai nouă veste vine de peste Ocean, unde fostul lider WTA a deschis în urmă cu circa o lună un proces civil împotriva companiei canadiene Quantum Nutrition. Este firma care a livrat suplimentul contaminat, vinovat pentru suspendarea inițială de 4 ani a constănțencei. Litigiul se află pe rolul Curții Supreme din New York. Astfel, Halep, care solicită daune de 10 milioane de dolari, și-a fortificat echipa de avocați cu două nume "grele" din SUA. Unul este Howard Jacobs, artizanul reducerii suspendării la TAS de la 4 ani la 9 luni!

La începutul lui februarie, când procesul Halep vs Quantum Nutrition a fost înregistrat pe rolul Curții Supreme din New York, tenismena a pornit cu firma de avocatură locală Aidala Bertuna & Kamins. Mai precis, a apelat la Imran Ansari și Giovanni Orlando Conti, doi reputați apărători new-yorkezi. Primul e chiar coordonatorul diviziei de drept civil de la ABK, o figură cu notorietate în SUA. El apare deseori și în calitate de analist juridic pentru marile posturi de televiziune americane, precum CNN, Fox News sau CBS.

La sfârșitul săptămânii trecute însă, Halep a mai făcut o mutare spectaculoasă, potrivit documentelor oficiale obținute de sportpesurse.ro. Concret, i-a adus în echipa sa de avocați și pe Howard Jacobs și Daniel Fleck. Cel dintâi e o figură deja familiarizată cu cazul. A fost omul care a coordonat strategia lui Halep la TAS, unde a obținut diminuarea suspendării de la 4 ani la 9 luni. În schimb, Fleck e un personaj nou care intră în scenă. Istoricul său în procese similare cu al lui Halep e unul impunător.

Procedura a fost necesară pentru că Jacobs și Fleck vin din jurisdicții ale altor state americane decât New York. Punctual, Jacobs e licențiat în California, iar Fleck în Wyoming. Pentru a putea pleda în procesul lui Halep din NY, cei doi aveau nevoie de o așa numită dispensă PRO HAC VICE din partea Curții Supreme newyorkeze. Este exact documentul de ultimă oră din dosar, aprobat de judecătorul de caz, Mary J. Rosado.

În latină, Pro Hac Vice se traduce prin "pentru această ocazie". În aria juridică americană, semnifică faptul că un avocat primește o licență punctuală pentru a reprezenta un client într-o altă jurisdicție decât cea a Baroului din care face parte în mod oficial. Iar gradele de independență de acțiune sunt diferite, în funcție de reglementările locale. Oricum, în "dosarul Halep", Jacobs și Fleck vor funcționa atașați la cabinetul de avocatură titular, Aidala Bertuna & Kamins.

"Pe baza documentelor, neexistând opoziție și neexistând motive întemeiate, se aprobă cererea reclamantei Simona Halep de admitere a lui Howard Jacobs și Daniel Fleck în calitate de avocați pro hac vice pentru reclamantă", pasaj din documentul de la Curtea Supremă NY. Dacă Jacobs e un nume deja obișnuit în "cazul Halep", apariția lui Daniel Fleck e de natură să dea și mai mari fiori pe șira spinării celor de la Quantum Nutrition. Asta pentru că expertiza sa în procese legate de suplimente contaminate la sportivi e una de top.

loading...
PUTETI CITI SI...