CM RUSIA: Franţa - Belgia 1-0, allez les Bleus!

Postat la: 11.07.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

CM RUSIA: Franţa - Belgia 1-0, allez les Bleus!

Franţa a ajuns în finala Campionatului Mondial! Balanţa a fost înclinată de tradiţia fotbalistică. Semifinala Belgia - Franţa a început sub semnul echilibrului. Cum ar spune un expert în sporturi de echipă până şi pe teren ambele echipe au avut câte unsprezece jucători, egalitate perfectă!

Ocaziile, nu foarte multe, au alternat, la fel şi intervenţiile extraordinare ale celor doi portari, Lloris şi Courtois, care au făcut ca la pauză tabela să fie imaculată. S-a combinat mult la jumătatea terenului, ambele formaţii având fotbalişti de calitate. Evident că miza şi-a pus amprenta asupra exprimărilor colective, riscurile fiind foarte atent calculate.

După pauză Franţa a acelerat, dorind să-şi respecte statutul de favorită, şi fundaşul Umtiti a reuşit să înscrie cu capul. Au urmat câteva combinaţii pe axa Mbappe (sclipitor) - Griezmann (laborios) - Giroud (pumnal fără vârf), care au zdruncinat serios apărarea Belgiei, una care a arătat că se clatină sub presiune şi la meciurile anterioare. Firesc în ultimele 20 de minute, sub presiunea scorului, Belgia a trecut la timonă, pasând enorm, dar foarte mult pe latul terenului. Până la final nu s-a mai întâmplat nimic notabil şi frumoasa echipă a Belgiei trebuie să se mulţumească doar cu finala mică.

loading...
PUTETI CITI SI...