Chipciu și Stanciu, campioni cu Anderlecht

Postat la: 19.05.2017 09:40 | Scris de: ZIUA NEWS

Chipciu și Stanciu, campioni cu Anderlecht

Anderlecht este pentru a 34-a oară campioană a Belgiei, după ce, în penultima etapă din playoff, disputată aseară la Charleroi, a învins cu 3-1. Golurile au fost marcate de Łukasz Teodorczyk (min.59 și 81), Massimo Bruno (min. 87), iar pentru gazde a marcat Chris Bedia (min.27).

Alex Chipciu a fost titular până în min. 77 cand a fost înlocuit de Bruno, iar Nicolae Stanciu, doar rezervă. Campioana de anul trecut, FC Bruges, a fost învinsă cu 2-1 de KV Oostende, în deplasare. David Rozehnal (30) și Joseph Akpala (82) au marcat pentru gazde, iar Wesley (72) a punctat pentru oaspeți. Dorin Rotariu a jucat doar în prima repriză la Bruges, primind cartonaș galben în min. 29 și fiind înlocuit la pauză cu Anthony Limbombe. În alt meci, KAA Gent a dispus de SV Zulte Waregem cu 5-2.

Cu o etapă înainte de final, Anderlecht este lider, cu 49 puncte, urmată de FC Bruges, 42 puncte, KAA Gent, 41 puncte, KV Oostende, 37 puncte, Sporting Charleroi, 34 puncte, SV Zulte Waregem, 32 puncte. Anderlecht a câștigat titlul chiar de ziua lui Alexandru Chipciu, care împlinește 28 de ani. Anderlecht, campioană a Belgiei, penultima etapă din playoff, Charleroi, Chipciu.