Bătaie generală pe străzile din Atena. Poliţia nu face faţă ultraşilor de la PAOK şi de la AEK, cu nici 24 de ore înainte de finala Cupei Greciei

Postat la: 13.05.2018 09:45 | Scris de: ZIUA NEWS

Bătaie generală pe străzile din Atena. Poliţia nu face faţă ultraşilor de la PAOK şi de la AEK, cu nici 24 de ore înainte de finala Cupei Greciei

Atmosferă de război pe străzile din Atena şi în locurile publice din capitala Greciei. Oraşul care va găzdui sâmbătă, de la 20:30, finala Cupei Greciei dintre AEK Atena şi PAOK Salonic a devenit câmp de război între ultraşii celor două echipe şi forţele de ordine. Primele confruntări violente au avut loc pe timpul zilei la mai multe staţii de metrou, apoi totul s-a agravat cu lăsarea întunericului în Piaţa Karaiskaki.

Potrivit presei elene pe străzi e o ploaie de bolovani, asfaltul e acoperit cu sticle sparte şi mai multe tomberoane sunt incendiate, totul într-o atmosferă încărcată de gazele lacrimogene folosite de forţele de ordine. Au fost făcute zeci de arestări, însă Poliţia e departe de a putea linişti spiritele, mai ales dat fiind numărul foarte mare de suporteri veniţi la meci.

Fiecare dintre cele două cluburi a putut vinde ultraşilor câte 17.200 de bilete pentru partida de pe Stadionul Olimpic, iar cea mai mare parte a acestora se află deja în Atena. Temerile autorităţilor sunt îndreptate către jocul de sâmbătă, dat fiind faptul că ultima finală de Cupă, cea din 2017, s-a disputat între aceleaşi echipe şi s-a lăsat cu un număr foarte mare de răniţi în urma ciocnirilor deosebit de violente care au avut loc chiar pe stadionul din Volos.

loading...