Donald Trump despre incursiunea Kievului la Kursk: "Vom ajunge în cel de-al treilea război mondial!"

Postat la: 29.08.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

Donald Trump despre incursiunea Kievului la Kursk:

Candidatul republican la președinția SUA, Donald Trump, a sugerat că operațiunea Ucrainei în regiunea Kursk din Rusia ar putea risca să declanșeze al treilea război mondial.

Trump este încrezător că este singura persoană care poate promite să pună capăt războiului dintre Rusia și Ucraina și să prevină "cel de-al treilea război mondial".

El a menționat o "incursiune în Rusia", referindu-se în mod clar la avansul forțelor de apărare ale Ucrainei în regiunea Kursk.

"Uitați-vă la ce se întâmplă acum cu Ucraina... se îndreaptă spre Rusia, bine... Vom ajunge în cel de-al treilea război mondial", a spus Trump, în timpul unui discurs la Asociația Gărzii Naționale a Statelor Unite din Detroit, după cum a raportat European Pravda și Ukrainska Pravda.

Candidatul republican la președinție a promis încă o dată că va pune capăt războiului din Ucraina dacă va câștiga alegerile.

"Înainte de a ajunge în Biroul Oval, la scurt timp după ce voi câștiga președinția, voi rezolva războiul oribil dintre Rusia și Ucraina. O să rezolv foarte repede", a spus Trump.

Anterior, publicația Washington Post a scris că, de la începutul operațiunii din regiunea Kursk, Ucraina și-a intensificat cererea către administrația Biden de a permite loviturile cu ATACMS asupra aerodromurilor rusești de pe teritoriul rusesc.

Pentagonul a declarat că avansul Ucrainei în regiunea Kursk se aliniază cu politica SUA, dar a adăugat că încă nu sprijină loviturile cu rază lungă de acțiune pe teritoriul rus.

loading...
PUTETI CITI SI...