Incident în campania lui Trump - Doi membri ai echipei s-au bătut cu un oficial al unui cimitir

Postat la: 28.08.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

Incident în campania lui Trump - Doi membri ai echipei s-au bătut cu un oficial al unui cimitir

Doi membri ai staff-ului de campanie al candidatului republican la preşedinţie Donald Trump au avut o „altercaţie verbală şi fizică" cu un oficial al Cimitirului Naţional Arlington în timpul unei vizite a lui Trump în această săptămână.

Trump a participat luni la o ceremonie de depunere de coroane la Cimitirul Naţional Arlington în onoarea celor 13 militari ucişi în timpul retragerii SUA din Afganistan în 2021. Ulterior, în Detroit, Trump i-a învinuit pe vicepreşedintele Kamal Harris, rivala sa democrată în cursa pentru Casa Albă, şi pe preşedintele Joe Biden pentru ceea ce el a numit o retragere „catastrofală".

Citând o sursă anonimă, NPR a raportat că, atunci când un oficial al cimitirului a încercat să împiedice angajaţii campaniei lui Trump să filmeze şi să fotografieze într-o zonă în care sunt înmormântaţi militari, personalul lui Trump „l-a abuzat verbal şi l-a dat la o parte pe oficial".

Purtătorul de cuvânt al campaniei Trump, Steven Cheung, a contestat informaţia. „Nu a existat niciun conflict fizic, aşa cum a fost descris, şi suntem dispuşi să publicăm filmarea dacă se fac astfel de afirmaţii defăimătoare", a declarat Cheung. „Fapt este că unui fotograf privat i s-a permis accesul în incintă şi că, indiferent din ce motiv, un individ fără nume, care suferă în mod clar de un episod de sănătate mintală, a decis să blocheze fizic membrii echipei preşedintelui Trump în timpul unei ceremonii foarte solemne", a adăugat purtătorul de cuvânt al lui Trump.

Cimitirul Naţional Arlington a confirmat într-o declaraţie că a avut loc un incident şi că a fost depus un raport.

„Legea federală interzice campania politică sau activităţile legate de alegeri în cadrul cimitirelor militare naţionale ale armatei, inclusiv pentru fotografi, creatori de conţinut sau orice alte persoane care participă în scopuri sau în sprijinul direct al campaniei unui candidat politic partizan", a precizat cimitirul.

Acesta, menţionează Reuters, nu a răspuns solicitărilor de a obţine o copie a raportului sau o explicaţie a motivului pentru care campaniei Trump i s-a permis să viziteze cimitirul ca parte a campaniei sale.

loading...
PUTETI CITI SI...