Franța oferă un homosexual declarat pentru funcția de comisar european. Ursula a cerut o femeie. Macron: "Îndeplineşte toate criteriile cerute!"

Postat la: 16.09.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

Franța oferă un homosexual declarat pentru funcția de comisar european. Ursula a cerut o femeie. Macron:

Comisarul european Thierry Breton a demisionat, luni, acuzând-o pe Ursula von der Leyen că a făcut presiuni asupra Franței pentru a nominaliza un alt candidat, ceea ce s-a întâmplat până la urmă, Palatul Elysée anunțând, tot luni, că noua propunere pentru funcția de comisar european este homosexualul Stéphane Séjourné.

Comisarul european pentru piaţa internă şi servicii, francezul Thierry Breton, a anunţat luni că demisionează din executivul comunitar şi a publicat pe platforma X o fotografie a scrisorii sale de demisie adresate preşedintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, informează Reuters. In locul lui Breton, Ursula von de Leyen a cerut o femeie, reafirmandu-si dorinta ca sa fie macar jumatate femei din numarul comisarilor.

Breton, în vârstă de 69 de ani, propus iniţial de guvernul ţării sale să continue în Comisia Europeană, a declarat că îşi dă demisia după ce a presupus că nu va face parte din viitorul executiv al UE, pentru că, potrivit acestuia, preşedinta Comisiei Europene a făcut presiuni asupra preşedintelui francez Emmanuel Macron să numească un alt candidat, iar acesta din urmă a acceptat.

Luni, preşedintele francez Emmanuel Macron l-a propus luni pe ministrul de externe demisionar Stéphane Séjourné drept comisar european „axat pe chestiuni de suveranitate industrială, tehnologică şi competitivitate europeană", după demisia din cursul dimineţii a lui Thierry Breton.

„Stéphane Séjourné a fost „preşedinte al grupului Renew (centrişti şi liberali, n.r.) în Parlamentul European în legislatura precedentă şi îndeplineşte toate criteriile cerute. Angajamentul său european îi va permite să implementeze pe deplin această agendă de suveranitate", a adăugat Palatul Elysée.

Eurodeputatul Stéphane Séjourné, preşedinte al grupului Renew Europe şi secretar general al partidului prezidenţial Renaissance, a fost numit, la începutul acestui an, ministru al Afacerilor Externe în noul guvern de la Paris condus de premierul Gabriel Attal. Séjourné este fost partener de viaţă al premierului Attal.

loading...
PUTETI CITI SI...