S-a aflat anul și data în care asteroidul Bennu ar putea lovi Pământul: are forța a 22 de bombe atomice

Postat la: 19.09.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

S-a aflat anul și data în care asteroidul Bennu ar putea lovi Pământul: are forța a 22 de bombe atomice

Impactul Pământului cu un asteroid este unul dintre scenariile apocaliptice care dau fiori omenirii. Oamenii de știință arată că există șanse ca asteroidul Bennu să lovescă Pământul.

Echipa Osiris-REx de la NASA a calculat și arată că există o șansă destul de mică ca asteroidul Bennu să lovească Pămânul pe data 14 septembrie 2182.

Riscul este însă unul destul de mic, însă oamenii de știință se întreabă ce se va mai modifica până atunci și atrag atenția că asteroidul și-ar putea schimba traiectoria și va intra în coliziune cu Pământul.

Richard Burns, manager de proiect pentru OSIRIS-REx de la Centrul Goddard pentru Zbor Spațial al NASA din Maryland, SUA, a explicat că cercetările au intrat acum „în ultima etapă".

„Suntem acum în ultima etapă din călătoria de șapte ani, și se simt ca ultimii kilometri dintr-un maraton, o confluență de emoții și mândrie și bucurie în același timp cu determinare și concentrare pentru terminarea cursei", a spus Burns.

Bennu este cât jumătate din asteroidul care a dus la extincția dinozaurilor. Dacă Bennu ar lovi planeta noastră, devastarea s-ar extinde la 1000 kilometri de la locul coliziunii, dar nu este suficient de mare încât să cauzeze extincție la nivel mondial.

Potrivit unui studiu al echipei OSIRIS-REx, există o posibilitate de 1 la 2700 (0,037%) ca acest asteroid să lovească Pământul în septembrie 2182.

„Deși este dificil de estimat, noile date de la nava spațială OSIRIS-REx a NASA au permis oamenilor de știință să creeze un model mai bun al orbitei lui Bennu și cum va evolua în viitor, dar și să calculeze mai bine probabilitatea unui impact", potrivit NASA.

loading...
PUTETI CITI SI...