Universitatea București sare în apărarea lui Andrei Nae, profesorul îmbrăcat în fustă: „Există un cod de incluziune"

Postat la: 23.07.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

Universitatea București sare în apărarea lui Andrei Nae, profesorul îmbrăcat în fustă: „Există un cod de incluziune

„Profesorului cu fustă" de la Universitatea din București, Andrei Nae, a provocat un val de revoltă în social media. Totuși, oficialii de la Universitatea București sar în apărarea cadrului didactic.

Purtătorul de cuvânt al Universității din București, Bogdan Oprea, nu consideră ceva nepotrivit, în faptul că Nae a venit îmbrăcat în femeie, la universitate.

„Trăim într-o țară democratică. Domnul n-a venit indecent, expunând lucruri care nu se expun. Există un cod de etică și incluziune, așa cum obligă legea, ce punct de vedere aș putea să formulez? Trăim într-o țară în care oamenii au libertatea să se exprime", a declarat Oprea.

În „codul de incluziune și gen" nu sunt prevăzute norme vestimentare, a mai atenționat purtătorul de cuvânt. Așadar, Nae nu a încălcat nicio lege scrisă, niciun regulament scris. Practic, dacă Universitatea i-ar impune lui Nae să se îmbrace în haine de bărbat, ar încălca respectivul „cod de incluziune, impus de lege".

„Cu siguranță nu sunt prevederi care să te oblige să te încalți cu pantofi de o culoare sau cu pantaloni nu știu de care. Regulile sunt în limitele legii. Un astfel de regulament ar fi împotriva Constituției. Nu poți să dai un regulament care nu respectă legislația națională", a adăugat Oprea, potrivit sursei citate.

loading...
PUTETI CITI SI...