Lucian Bode și-a găsit mintea de pe urmă. Cât a fost ministru, groparul PNL n-a facut nimic pentru a opri traficul de droguri, acum e plin de idei si vrea un partid satelit al PSD

Postat la: 18.09.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

Lucian Bode și-a găsit mintea de pe urmă. Cât a fost ministru, groparul PNL n-a facut nimic pentru a opri traficul de droguri, acum e plin de idei si vrea un partid satelit al PSD

Lucian Bode solicită crearea de urgență a unor comunități terapeutice cu scopul reinserției sociale a consumatorului de droguri. Cât a fopst ministru, insa, Bode n-a facut nimic pentru a opri traficul de droguri care acum este scapat de sub control și români nevinovați sunt victime ale consumatorilor si dealerilor.

„Solicităm crearea de urgență a unor comunități terapeutice cu scopul reinserției sociale a consumatorului de droguri. Pentru asta este nevoie de finanțare. Soluția este la îndemâna noastră, la îndemâna guvernului - asigurarea surselor de finanțare atât din fonduri europene, și PNRR poate reprezenta o soluție. Doi, programe guvernamentale, unde eligibili vor fi ONG-urile, unitățile medicale și centrele de îngrijiri", spune Lucian Bode. El afirmă că o primă propunere ar fi înființarea a opt centre regionale pentru care să fie asigurată finanțare.

Considerat de majoritatea liberalilor groparul PNL, Bode anunță cu nonșalanță că ar vrea ca partidul să fie satelitul PSD și după 2024

Secretarul general al PNL, Lucian Bode, întinde coarda și nervii liberalilor anunțând că vrea continuarea alianței cu PSD și în 2024. În interiorul partidului, el și Nicolae Ciucă sunt considerați groparii partidului, din cauza aservirii social-democraților și, implicit, a prăbușirii în sondaje, fapt pentru care tot mai mulți cer debarcarea celor doi.

„PNL va da preşedintele ţării şi în 2024. A făcut foarte bine dreapta că a dat preşedintele României timp de 20 de ani. România este pe un parcurs euroatlantic foarte bun, putem să ne dezvoltăm în continuare în acest parteneriat. Cu siguranţă, PSD îşi doreşte să aibă un candidat care să câştige. Şi-au dorit de 20 de ani acest lucru. Este firesc să fie aşa, dar PNL, cu zestrea pe care o are, cu ceea ce a făcut Partidul Naţional Liberal în ultimii trei ani şi jumătate asumându-şi guvernarea, are toate premisele să dea, nu un candidat, ci viitorul preşedinte al României", a declarat Lucian Bode, duminică seară, la Digi 24.

Bode a pus accentul pe importanța europarlamentarelor. „Miza alegerilor europarlamentare este şi una civilizaţională, dacă vreţi (...) Va trebui să alegem între civilizaţia euroatlantică şi modelul putinist. Îmi asum ce spun. Modelul putinist înseamnă circar, scandalagii agresivi şi propagandă. Mă refer la extremişti, mă refer la AUR. Românii vor trebui să aleagă între cele două modele", declară Boded, aplicând strategia PSD din epoca Iliescu, când social democrații propagau ideea alegerii răului mai mic atunci când Vadim Tudur a intrat în turul doi al prezidențialelor.

Negocierile purtate în cerc restrâns (binomul Ciucă-Bode cu Marcel Ciolacu) merg pe ideea listelor comune la europarlamentare, locale și parlamentare și pe un unic candidat la prezidențiale. Acest ultim punct este discutat intens de Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, iar dacă cei doi vor bate palma, negocierile vor intra în linie dreaptă și vor include și Bucureștiul.

Întrebat despre o posibilă alianță electorală cu PSD, secretarul general a adus în față problematica numărului de aleși locali: „Discuţia trebuie să înceapă cu ceea ce are Partidul Naţional Liberal astăzi, zestra PNL. 1.256 de primari, 119 parlamentari, 17 preşedinţi de consilii judeţene, peste 14.000 de consilieri locali, din care 1.000 tineri sub 35 de ani şi 2.000 de doamne în administraţia locală, 10 europarlamentari. Un partid care, trei ani şi jumătate, şi-a asumat responsabilitatea guvernării, care a trecut România prin crize suprapuse", a mai afirmat Lucian Bode.

„Partidul Naţional Liberal este constant la 19-21% (...) Este un partid mare, un partid care nu-şi permite să nu-şi propună ca obiectiv câştigarea alegerilor", a adăugat secretarul general al PNL. Fostul ministru a afirmat că liberalii doresc continuarea guvernării, din 2024, cu PSD.

„Acum, guvernarea erodează. Ne dorim să continuăm guvernarea şi după 2024. Cu PSD. Pentru că nu vorbim de extremişti, iar cei care au fost opt luni la guvernare şi au fugit de la guvernare, mă refer la USR, nu au responsabilitatea asumării atunci când este greu la guvernare. Ce să discutăm cu ei?!", a mai declarat Bode.

loading...
PUTETI CITI SI...