Alertă la bulgari: dronă care avea ataşat un dispozitiv exploziv, găsită la Tyulenovo

Postat la: 18.09.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

Alertă la bulgari: dronă care avea ataşat un dispozitiv exploziv, găsită la Tyulenovo

O dronă de origine necunoscută şi, conform unor informaţii neconfirmate, care avea ataşat un dispozitiv exploziv, a fost găsită pe coasta din Tiulenovo, duminică seară, informează Novinite, relatează News.ro.

Deocamdată nu este clar cum a ajuns drona pe ţărmul bulgăresc - dacă a căzut din aer sau a fost luată de curent. De asemenea, nu există nicio informaţie cu privire la proprietarul dronei, iar zona a fost izolată.

Anchetă demaratăî de Ministerul bulgar al Apărării
Ministerul bulgar al Apărării a anunțat luni că a trimis o unitate specială pentru a inspecta și a dezactiva o dronă cu încărcătură de explozibili care a aterizat duminică seara în orașul Tyulenovo de la Marea Neagră. În urma inspecției, echipa din Bulgaria, stat membru NATO, va decide cum să elimine drona, a transmis, priuntr-un comunicat, Ministerul Apărării, adăugând că echipa a fost trimisă la cererea autorităților regionale.

Orașul turistic Tyulenovo este situat la 70 de kilometri de granița cu România, pe malul opus al mării față de Crimeea. Presa bulgară a relatat că o dronă care transporta explozibili a aterizat duminică seara târziu. Portalul Nova.bg a relatat, citând martori, că drona, care avea între 3 și 3,5 metri lungime, avea atașat un container cu explozibili.

 

loading...
PUTETI CITI SI...