Concluzia politica a saptamanii: Tăriceanu zgârie la uși închise!

Postat la: 17.02.2020 | Scris de: ZIUA NEWS

Concluzia politica a saptamanii: Tăriceanu zgârie la uși închise!

Tot ce a construit politic o viață întreagă, Călin Popescu Tăriceanu a irosit în 9 luni de zile. Gloria "marelui lider liberal" se prăbușește cu zgomot mut. Șansa încă liderului ALDE de a mai reprezenta ceva în politică se duce la fund cu viteza unui pietroi aruncat în Dâmbovița. Captiv supraponderalului său ego și "prizonier" al lui Daniel Chițoiu - capul tuturor relelor abătute asupra ALDE, supranumitul "Tări" a ajuns la capătul puterilor politice. Dezvelind, în văzul tuturor, slăbiciuni altădată doar bănuite...

Tăriceanu depășește zilnic, record dupa record în a dezamăgi pe toată lumea. În partid oamenii nu-i mai răspund la telefon. La ședințele conducerii vin tot mai puțini lideri. Membrii simpli pleacă cu sutele către alte organizații deșertificând structurile ALDE. Olimpiada plecărilor din grupurile parlamentare ALDE, deschisă la începutul lunii, de către deputatul de Dolj, Ion Cupă, ajuns vicepreședinte național PMP (gest care a marcat de fapt desființarea grupului parlamentar ALDE la Camera Deputaților) este în plină desfășurare. Senatori și deputați ALDE caută alte orizonturi politice detestând pur si simplu apatia neputincioasă a lui Tăriceanu. Un om care "pur și simplu pare plecat politic de acasă", vorba unuia dintre apropiații săi.

Parlamentarii ALDE au sperat (unii, puțini, încă mai speră) că se va găsi o soluție în echipă, chiar dacă va fi vorba despre o fuziune cu un alt partid (dacă nu se va putea o alianță salvatoare de ultim moment). Tăriceanu și mica lui gașcă, Chițoiu și Vosganian, nu mai pot găsi însă soluții politice pentru ei înșiși darămite pentru ceilalți colegi parlamentari. Nimeni, de la stânga la dreapta, nu vrea să mai aibă de a face cu gruparea Tăriceanu. PSD -Nu!, PNL-Nu!, USR - nici nu poate fi vorba!

Plecarea lui Cupă la PMP, ignorată inițial de colegi, a aprins beculețul și altor parlamentari de a negocia cu partidul condus de Eugen Tomac. Nu știm câți vor reuși să-și negocieze un loc cât de cât eligibil pe listele PMP. Nici chiar PMP nu e în situația de a lua la grămadă parlamentari din alte părți fără o evaluare pragmatică a potențialului fiecăruia dintre ei.

Se pare că însuși Tăriceanu ar fi tentat să se apropie de partidul condus de Eugen Tomac, partid al cărui europarlamentar este, să nu uităm, Traian Băsescu (marele dușman politic, vreme îndelungată, al domnului Tăriceanu). Ca o ultimă șansă de a se salva politic. Încercarea acestuia de a intra într-un dialog cu liderul PMP pare a fi însă, și ea, sortită eșecului. Cel puțin până acum... Cert este că odată cu topirea politică a liderului său, noaptea se lasă încet dar sigur peste ALDE, un proiect ce părea atât de luminos cu doar câțiva ani în urmă.

loading...
PUTETI CITI SI...