SRS: "Cozmin Gușă, candidat independent la președinția României. Prevăd o finală prezidențială Gușă-Geoană!"

Postat la: 18.04.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

SRS:

Informația momentului: analistul politic Cozmin Gușă va candida la președinția României ca independent! Anunțul a fost făcut de jurnalistul Sorin Roșca Stănescu, în direct la Realitatea PLUS. După o ședință-maraton a Clubului de Gândire Gold, s-a ajuns la consensul de a-l susține pe Cozmin Gușă în cursa pentru Cotroceni. Acesta nu este primul pas al lui Gușă în arena politică, având o experiență solidă în analiza și comentarea fenomenelor politice din România.

„În acest moment, dumneavoastră lansați o veritabilă bombă politică, care din, perspectiva Realității Plus e o bomba de presă. Confirm faptul că domnul Cozmin Gușă va candida ca independent la președinția României. Această decizie a fost luată de domnia sa. S-a consultat cu câțiva membri al Clubului de Gândire GOLD, la mine acasă. A fost o discuție lungă, de câteva ore, nu a fost o discuție în contradictoriu, pentru că noi suntem toți suveraniști. Domnul Gușă ne-a confirmat că se va adresa publicului suveranist din România, acelor segmente care încă nu au aderat la AUR. Nu va intra în competiție cu partidul AUR, ci va atrage și alți români patrioți, naționaliști în sensul frumos al cuvântului, oameni care doresc să furnizeze combustibil electoral pentru suveraniști. Esențial este că, foarte repede, domnul Gușă va prezenta o declarație în care își va prezenta ideile și principiile. Prognoza mea este că în final va exista o confruntare pentru poziția prezidențială între suveranistul Gușă, susținut de ceilalți suveraniști, și Mircea Geoană, care este globalist. Restul candidaților prezidențiali despre care se vorbește astăzi sunt fie nesemnificativi, fie vor fi eliminați."

Dacă despre Geoană se spune că nu va avea nicio șansă ca independent, fără susținerea unui partid, Cozmin Gușă este susținut de Clubul de Gândire GOLD și de suveraniști, care nu sunt deloc puțini în România. Jurnalistul Sorin Roșca Stănescu a precizat că:

„În scenariul meu, Geoană va avea o cale liberă pentru a fi candidat și va fi susținut de PSD și chiar de PNL. Asta dacă cei doi lideri ai partidelor se vor eroda, își vor pierde credibilitatea și vor renunța să mai intre în cursă. Geoană va fi susținut de globaliștii din România și din lume. Gușă nu va intra în conflict cu celelalte formațiuni suveraniste, ci va încerca să aspire electoratul care vrea suveranism, dar nu votează cu AUR sau cu celelalte formațiuni suveraniste. Cozmin Gușă se va adresa și mediului intelectual."

Analistul politic Cozmin Gușă și-a arătat în mod public susținerea pentru George Simion și îl vedea pe acesta în cursa pentru prezidențiale, confruntându-se, probabil, cu un candidat al coaliției PSD-PNL. Întrebat dacă este o variantă ca George Simion să se retragă din cursa pentru prezidențiale și ca domnul Gușă să obțină și susținerea AUR, SRS a declarat că:

„Din analiza noastră, a Clubului de Gândire GOLD, George Simion și Cozmin Gușă sunt complementari. George Simion dispune de niște calități indiscutabile, care-l transformă într-un lider important politic, dar nu are voința necesară de a-și anunța candidatura, din diverse motive. Domnul Gușă are calități complementare lui Simion, dar are și voința de a-și asuma riscul unei candidaturi. Dacă se va întâmpla așa cum spun eu, atunci un mare curent suveranist îl va susține pe Cozmin Gușă și el va intra în competiția finală cu Mircea Geoană, pe care deja de mai multă vreme domnul Cozmin Gușă îl critică și-l atacă, Geoană fiind, în viziunea lui Cozmin Gușă, dincolo de alte defecte pe care i le atribuie, un globalist.

Totul este posibil în politică. Așa cum s-a văzut, în lunga discuție constructivă de la mine de acasă, membrii clubului Gold FM, ziariști foarte cunoscuți, oameni cu mare influență, s-au declarat dispuși să îl susțină pe Gușă. Cu condiția să nu tragă preșul suveraniștilor care s-au coagulat. Nu suferă de frustrări, iar motivul candidaturii este unul singur: vrea ca naționaliștii pro-europeni și pro-NATO, dar care luptă pentru independența României în UE, să ajungă la putere", a declarat Sorin Roșca Stănescu la Realitatea Plus.

Cozmin Gușă este de profesie fizician, actualmente fiind geopolitician, consultant politic, jurnalist și președinte al Federației Române de Judo. Pozițiile sale publice în plan editorial sau în plan politic au fost mereu de tip suveranist, conservator, la începutul carierei fiind un politician de stânga. În plan public, datorită acestor poziții, a fost acuzat de influență pro-rusă, pro-Putin, deși Gușă declară că nu s-a întâlnit niciodată cu președintele rus, el fiind totuși în anul 2001 inițiatorul unui demers de protocol de colaborare între PSD și Edinstvo, partidul lui Putin de atunci. De asemenea, Cozmin Gușă este unicul politician român care în calitate de secretar general al PSD a semnat un protocol de colaborare între un partid românesc și Partidul Muncii din Israel în 2002, protocol ce a rămas în vigoare. Din februarie 2021, Cozmin Gușă realizează cel mai popular talk-show politic de radio din România, sub numele de „Ce-i în Gușă, și-n căpușă" la Gold FM.

loading...
PUTETI CITI SI...