Tăriceanu: "Nu vom face niciun pas înapoi. Politica penală se face în Parlament"

Postat la: 11.03.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

Tăriceanu:

Prezent, sâmbătă, la Ploiești, unde a susținut o conferința de presă, președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a spus că autoritățile române nu vor da "niciun pas înapoi" în ceea ce privește modificările din justiție.

Tăriceanu a afirmat că se va rămâne în continuare "pe aceleași coordonate". "Va garantez că nu vom face niciun pas înapoi și toate amenințările care sunt vanturate prin încercarea de a ne închide gura, vă spun de pe acum, că nu au niciun fel de succes", a afirmat Călin Popescu Tăriceanu. Parlamentul este "suveran ca instituție legiuitoare", a mai arătat șeful ALDE, partenerul principal al PSD în atacul asupra luptei anti-corupție.

"Am parcurs un proces dificil, dar în mod corect și până la urmă toate știrile false, toate elementele de distorsionare a realității au pălit în față realităților. Procesul de adoptare a legilor de reformă a justiției au parcurs toate etapele necesare, începând de la elaborare, consultare publică, dezbatere și adoptare în Parlament și Curtea Constituțională și cei mai vehemenți critici, inclusiv mă refer la cei din străinătate, pe lângă corul binecunoscut deja din România, au trebuit să lase glasul jos, pentru că nimic din ceea ce s-a criticat, din ceea ce s-a clamat, din pericolele care s-au vânturat, și anume că afectam independența Justiției sau că slăbim lupta împotrivă corupției, nu s-a întâmplat. Până la urmă adevărul a ieșit la suprafața (...)", a spus Tăriceanu.

loading...
PUTETI CITI SI...