Operaţiunea "Racolarea". PSD negociază cu PMP pentru deputaţi. Valeriu Steriu, cap de listă

Postat la: 29.05.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

Operaţiunea

PSD negociază cu PMP pentru ca mai mulţi deputaţi să treacă în tabăra social-democraţilor. Discuţiile au loc în contextul în care Victor Ponta a reuşit să rupă deja mai mulţi deputaţi PSD care au venit de partea sa.

Vicepreşedintele PSD Gabriela Firea a anunţat că şapte parlamentari ar fi semnat deja adeziunea la PSD, iar cap de listă este chiar fostul lider UNPR, Valeriu Steriu. Surse politice au precizat pentru Libertatea că discuţiile nu s-au încheiat şi că anunţul va fi făcut la şedinţa Biroului Permanent de astăzi.

PSD a început deja să racoleze parlamentari, ca răspuns la aceeaşi mişcare desfăşurată de Victor Ponta. Liderii social-democraţi se laudă cu şapte parlamentari care vor veni alături de ei. Potrivit unor surse din PSD, Valeriu Steriu ar fi semnat deja adeziunea la partidul lui Liviu Dragnea, iar în discuţii mai sunt şi deputaţii Cristian Sefer şi Adrian Mocanu. Pe de altă parte, surse din PMP susţin că ultimii doi ar fi respins trecerea la PSD.

Negocierile nu s-au terminat, mai spun aceleaşi surse politice. Discuţii similare au loc şi în Senat, în condiţiile în care sunt mai mulţi foşti parlamentari UNPR. Grupul PMP a pierdut deja un deputat, anunţat săptămâna trecută. Este vorba despre Ion Tăbugan, care a trecut în tabăra neafiliaţilor, cel puţin momentan. În tabăra lui Victor Ponta însă, lucrurile sunt mult mai clare. Fostul premier a convins deja cinci deputaţi să se înscrie oficial în Pro România, alături de care va cere crearea unui grup parlamentar.

loading...
PUTETI CITI SI...