Un an de mandat: Arsene "Zero", zis si președintele Consiliului Județean Neamț

Postat la: 27.12.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

Un an de mandat: Arsene

Cu un an in urma, Ionel Arsene devenea consilier județean și era ales de către majoritatea PSD-ALDE-PMP președinte al Consiliului Județean Neamț. Pe pagina sa de Facebook, Arsene transmitea un mesaj nemțenilor în care le mulțumea pentru votul acordat PSD-ului și le promitea progres și modernizare.

Adica, un proiect ambițios cu idei mărețe, aplicarea lui având drept scop transformarea județului Neamț într-un adevărat brand. A trecut un an de când Arsene s-a instalat, împreună cu echipa lui, în fruntea Consiliului Județean Neamț, iar rezultatele sunt zero, de unde si porecla locala de Arsene "Zero". Câteva drumuri peticite, câteva proiecte, începute în mandatele anterioare, continuate sau duse la sfârșit și cam atât. În rest a vorbit. Mult. Au fost făcute proiecte peste proiecte privind infrastructura rutieră, dar pe teren nu este nimic. Drumurile județene, în mare, sunt aceleași. Cele mai multe nici nu au fost „tratate" cu marcaje rutiere, deși ne aflăm în mijlocul verii. În cazul Spitalului Județean Neamț a vorbit la fel de mult și a făcut foarte puțin, dupa cum semnaleaza jurnalistii nemteni.

Blocul operator nu a fost terminat, promisiunile făcute de ministrul Shhaideh, care a și fost la Piatra Neamț, au rămas neonorate. La compania Apaserv SA nu s-a întâmplat mare lucru, în afară de numirea oamenilor PSD-ului în fruntea firmei. Scăderea prețului apei a rămas la stadiu de promisiune, iar investițiile lipsesc. Drupo SA, firma CJ-ului, căpușată de toate „guvernele județene", se află în aceeași situație - reorganizare judiciară. Troleibuzele au dispărut de pe traseu, iar companiei Troleibuzul i se pregătea sfârșitul. Numai că cineva de la București a atras atenția că se pot pierde fonduri importante, fonduri europene ce ar putea fi folosite atât la înnoirea parcului auto, dar și la modernizarea infrastructurii.

Într-un cuvânt, activitatea CJ-ului, în primul an de mandat al președintelui Ionel Arsene, s-ar putea traduce simplu: decepție. Noi am spus "Zero", pentru că ceea ce a făcut actuala conducere a CJ-ului ar fi realizat oricare dintre cei care ar fi ajuns la butoanele CJ-ului. Nu vorbim de fonduri europene sau atrase de la București, ci de cheltuirea banilor consiliului județean, lucru pe care l-ar fi făcut oricine. Dacă este să ne referim la drumurile naționale, administrate de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, situația este și mai dramatică. Chiar dacă nu vorbim de o administrație județeană, să nu uităm că Ministerul Transporturilor, cel în subordinea căruia se află CNAIR, a fost și este condus de un social democrat, coleg cu Ionel Arsene, conform "rechizioriului" facut de ziaristii de la Atacul nemtean.

Dacă drumul național Bicaz - Lacu Roșu a fost reabilitat oarecum, pe DN 15 Bicaz-Poiana Teiului, lucrurile sunt mai mult decât grave. Vorbim de un drum național, deosebit de important în ecuația turismului nemțean, care arată deplorabil. Să nu uităm că vicepreședintele CJ Neamț, Ion Asaftei, a promis în nenumărate rânduri că drumurile turistice importante din județ vor fi reabilitate. Din nou vorbe, pentru că în realitate nu a fost mișcată o piatră din loc. „Drumul Pelerinului", din zona Târgu Neamț, a rămas la stadiu de promisiune. De asemenea, drumul județean care face legătura între Izvoru Muntelui și stațiunea Durău, arată la fel sau chiar mai rău decât acum un an. Asta în condițiile în care, Asaftei promitea cu câteva luni în urmă că „Axialul" va fi reabilitat până la sfârșitul anului. Cum nu mișcă nimic în acest sens, este greu de crezut că vom avea Axialul reparat.

Nu numai că nu s-a întâmplat acest lucru, dar cei de la Consiliul Județean Neamț nu au reușit să repare nici măcar 2 kilometri de drum din apropierea Cabanei Izvorul Muntelui care arată jalnic. În concluzie: au vorbit și vorbesc despre proiecte de zeci de milioane de euro în infrastructură, însă realitatea arată cu totul altfel. Să mai amintim cum arată lacul Bicaz, măzac de nu-ți vine să-l privești, dar și drumul care duce spre satele Secu si Izvoru Alb? Nu ar mai avea vreun rost. Deși Primăria Bicaz ar fi trebuit, până la această oră, să se implice temeinic în scoaterea localnicilor din cele două sate din izolare. Însă, vorba unui fost primar: "Ce îi interesează pe politicieni acești locuitori, că doar acolo nu sunt multe voturi!", mentioneaza sursa citata.

Al doilea vicepreședinte al Consiliului Județean Neamț, Laurențiu Dulamă de la PMP, nu a făcut nici el mare lucru. Având atribuții pe partea de cultură, Dulamă s-a remarcat doar prin schimbarea șefilor de la bibliotecă, muzeu și teatru. La Centrul pentru Cultură „Carmen Saeculare", unde se fură ca-n codru, Dulamă nu a luat nici o măsură. Una peste alta, un lucru este clar și anume că atât președintele CJ-ului, cât și cei doi vicepreședinți, au fotografi la dispoziție. Conturile lor de facebook sunt pline de poze în care apar în diferite ipostaze, participând la diferite evenimente: zile ale comunelor, simpozioane, lansări de carte, inundații. Mai sunt și poze în care îi vedem pe diriguitorii județului pe șantiere, inspectând stadiul unor lucrări. Însă acestea sunt destul de puține, iar modul în care sunt realizate, nu fac altceva decât să ne amintească de perioada comunismului: președintele pe drumul județean nu știu care, vicele la inundații, președintele și vicele la nu știu ce eveniment etc. Nemțenii, atât cei care au votat PSD-ul, dar și cei care au votat cu alte formațiuni politice, au avut, cu siguranță, multe așteptări de la această guvernare județeană, însă, ca de fiecare data au avut deziluzii.

La începutul lunii iunie 2016, în campania electorală, pe site-ul PSD Neamț era postat mesajul candidatului Ionel Arsene, la pachet cu proiectul PSD Neamț pentru nemțeni.

"Dragi nemțeni,

Au trecut aproape patru ani din momentul în care dumneavoastră, locuitorii Neamțului, mi-ați încredințat misiunea onorantă de a vă reprezenta și apăra interesele în Parlamentul României. Încrederea pe care mi-ați acordat-o este pentru mine cea mai importantă obligație și o sarcină de care am încercat să mă achit așa cum am știut mai bine. În ultimii 4 ani am demonstrat că se poate face politică în interesul cetățenilor și pentru cetățeni. Cu voință, cu multă muncă, cu perseverență și preocupat mereu de binele nemțenilor, am demonstrat, alături de colegii mei din PSD Neamț, că lucrurile se pot mișca în direcția dorită. Așa cum ați putut vedea, deciziile luate de PSD la nivel guvernamental, au contribuit la creșterea calității vieții nemțenilor. A venit vremea ca locuitorii Neamțului să aibă aici, la ei acasă, oameni dornici să transforme județul și localitățile sale în centre de dezvoltare și de prosperitate. Neamțul are nevoie de o conducere nemțeană, de o administrație pentru care Neamțul este acasă! Pentru mine și pentru colegii mei din PSD, Neamțul este căminul nostru, este casa părintească, locul cel mai drag sufletului nostru. Plaiurile nemțene sunt în sufletul meu și îmi doresc tot ce e mai bine pentru nemțeni. Natura și istoria ne-au înzestrat cu peisaje și monumente cum rar se pot întâlni. Neamțul este un județ aparte al României, un loc important al țării noastre. Este de datoria noastră să ne dorim ca județul nostru să devină un brand național. Propun nemțenilor un proiect ambițios, o strategie pe termen lung, pe măsura statutului județului. Neamțul are acum nevoie de o viziune și un plan strategic de dezvoltare, astfel încât să devină un brand al României"

Proiectul la care făcea referire Ionel Arsene prevedea, printre altele, o dezvoltare armonioasă a județului, în special pe plan economic. Nu s-a întâmplat asta. Așa cum suntem convinși, promisiunile nu ar fi fost puse în aplicare nici dacă președinte al Consiliului Județean Neamț ar fi fost un ales de la PNL, PMP, ALDE etc. Însă, toti cei care cârmuiesc județul au demonstrat încă o dată ca "Vorba multă, sărăcia omului". În timp ce județul sărăcește, ei prosperă! Se poate spune, în acest context, că nu au stat degeaba un an. Și mai sunt încă trei de acum încolo, adauga presa locala.

loading...
PUTETI CITI SI...