Campanie electorală di granda: Cumătrul lui Țutuianu a tocat 72.000 de euro pe sport, ciocolată, mărțișoare și biserici!

Postat la: 02.04.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

Campanie electorală di granda: Cumătrul lui Țutuianu a tocat 72.000 de euro pe sport, ciocolată, mărțișoare și biserici!

Un edil PSD din Dâmbovița, susținut și garantat de baronul PSD Adrian Țuțuianu, a tocat 20.000 de euro pe mărțișoare și ciocolată de ziua femeii, dar și peste 50.000 de euro pentru sport și biserici.

Primarul PSD al comunei Dragomirești din județul Dâmbovița, Dragoș Vlădulescu, a „tocat" vreo 352.000 de lei, adică vreo 72.000 de euro, pentru a-și face imagine în rândul femeilor, al credincioșilor și al celor care merg la fotbal. Prin trei hotărâri de Consiliu Local date în ianuarie și martie 2024, edilul Dragoș Vlădulescu a pompat din bugetul local bani foarte mulți pentru mărțioșoare și ciocolată, echipa de fotbal și cele două biserici din localitate.

Cea mai aberantă cheltuială făcută din banii comunității din Dragomirești-Dâmbovița a fost făcută de primarul Dragoș Vlădulescu la începutul lunii martie 2024. „Se aprobă alocarea în anul 2024 a sumei de 100 mii lei pentru organizarea acțiunilor cu ocazia sărbătorii zilei de 1 și martie 2023", se menționează în hotărârea din 12 ianuarie 2024. Numai că cei 100.000 de lei, adică vreo 20.000 de euro, au fost dați pentru împrăștirea de mărțișoare și bomboane de ciocolată la doamnele și domnișoarele din Dragomirești-Dâmbovița ca fiind din partea edilului Dragoș Vlădulescu. Însă, poate totuși Curtea de Conturi a României va scana această afacere întrucât s-au alocat cei 100.000 de lei în ianuarie 2024 „pentru organizarea acțiunilor cu ocazia sărbătorii zilei de 1 și martie 2023", adică pentru anul trecut.

O altă hotărâre controversată este cea din 19 ianuarie 2024 prin care „Se aprobă cuprinderea în bugetul local și alocarea în anul 2024 a sumei de 102 mii lei pentru completarea fondurilor proprii ale unităților de cult de pe raza comunei Dragomirești". Practic, primarul Dragoș Vlădulescu a direcționat din bugetul local vreo 20.000 de euro pentru cele două biserici din localitate păstorite de ginerele său-Cristian Ghinea, și cuscrul edilului-Gheorghe Ghinea. Adică, primarul a dat, ginerele și cuscrul au încasat!

Dar, primarul PSD din Dragomirești, Dragoș Vlădulescu, a avut grijă să se pună bine și cei de la echipa de fotbal din localitate. Astfel, prin hotărârea din 21 martie 2024, „Consiliul Local al comunei Dragomirești va asigura finanțarea Asociației Sportive „Dragomirești", pentru activitățile sportive ale echipei de fotbal, cu suma de 150 mii lei, necesară în activitatea sportivă desfășurată în anul 2024" (vezi documentul în facsimil). Practic, peste 30.000 de euro se vor pompa din bugetul local pentru echipa de fotbal care activează în campionatul județean din Dâmbovița.

Alocarea celor 72.000 de euro de către primarul PSD Dragoș Vlădulescu pentru mărțișoare, biserici și echipa de fotbal este oarecum surprinzătoare dacă ținem cont că anul aceata s-au majorat enorm unele taxe locale. De exemplu, taxa de gunoi s-a mărit în 2024 de la 17 lei la 40 de lei, adică mai mult decât dublu. De asemenea, impozitul pe clădiri, mașini și utilaje agricole a crescut anul acesta cu 20% față de anul 2023. Dar, edilul PSD Dragoș Vlădulescu face ce vrea în Dragomirești din 2024 pentru este bine susținut de doi lideri PSD cu greutate.

Una dintre cele trei fiice ale primarului din Dragomirești-Dâmbovița, Dragoș Vlădulescu, este cununată de către actualul secretar general adjunct al Guvernului, Adrian Țuțuianu, fost baron PSD de Dâmbovița, trecut la Pro România. O altă fiică a lui Vlădulescu l-a avut ca naș de cununie pe actualul primar PSD al municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan. Așadar, familia Vlădulescu este bine susținută de liderii PSD din Dâmbovița și de la București.

loading...
PUTETI CITI SI...