Traian Băsescu dă lista procurorilor corupti ai României. Este halucinant cum au fost inselati cei ce au iesit in strada

Postat la: 20.02.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

Traian Băsescu dă lista procurorilor corupti ai României. Este halucinant cum au fost inselati cei ce au iesit in strada

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, a lansat, duminică seara, o serie de acuzații extrem de dure la adresa DNA și serviciilor secrete. Băsescu a făcut dezvăluiri halucinante din culisele care decid destine. O premieră este faptul că Băsescu a nominalizat, de această dată, câțiva procurori anticorupție.

"Aduceți-vă aminte că înainte de-a-mi termina mandatul, am spus că nu am învins definitiv sistemul... Ca Negulescu mai sunt în sistem. Procurori care mistifică dosare la ordin mai sunt. Este doamna Roșu din DNA. Este doamna Sutiman, care dădea ordine 'fă dosare așa', inclusiv pentru Firea. În cazul meu a fost șefa secției I, Camelia Sutiman. Adina Petrescu, procuror în Parchetul General, este alt procuror precum Roșu. Are un talent nemaipomenit la scris rechizitorii... A fost inițiativa doamnei Kovesi să umilească oameni politici, nu cred că a fost de la Iohannis... Toți cei din sistem sunt tot români, iar proporția de corupți din instituțiile de Justiție ale României este egală cu cea din politică. Nu vedeți că nu găsim 450 de parlamentari care să fie curați, de ce credeți că am găsi 3.000 de procurori... Justiția și SRI sunt instituții publice, trebuie să avem curaj să spunem că și aceste sisteme trebuie curățate.", au fost, in esenta, dezvaluirile pe care le-a facut Traian Băsescu duminica seara intr-o emisiune la România TV.

"Prima urgență este o lege de protejare a judecătorilor. În momentul de față orice judecător care are în față un dosar de la DNA - multe dintre ele, vorba lui Cristoiu, sunt editoriale - judecătorului îi este teamă de procuror, pentru că acesta poate să-l pună sub acuzare. Judecătorul, dacă află în instanță că au fost declarații sub presiune, tot ce pot face este să retrimită dosarul parchetului... E nevoie de un articol de lege prin care judecătorii să fie protejați de abuzurile procurorilor. Judecătorul nu trebuie să poată fi pus sub acuzare ca un om obișnuit, ci doar după ce procurorul este cenzurat de cineva. Și dacă aș greși în aprecierea mea, trebuie luată o măsură pentru ca judecătorii să fie eliberați de presiunea din partea procurorilor.", a mai afirmat Băsescu.

"Doamnei Kovesi, care lăuda DNA Ploiești, i-a dat răspunsul chiar procurorul Negulescu: 'Am distrus destine'. Doamna Kovesi ar fi pus cătușe oricărui politician care ar fi făcut ce-a făcut Negulescu. Doamna era imediat pe toate televiziunile cerând arestarea imediată a marelui infractor. E o problemă a doamnei Kovesi, nu a sistemului, și din păcate a reușit să-l atragă în siajul ei și pe Procurorul General, Augustin Lazăr. Eu mi-am pus mari speranțe în el, când l-am adus din afara epicentrului justiției. Din păcate m-a dezamăgit. Eu sunt de acord că politicienii trebuie supravegheați, cum a spus dl. Lazăr, dar și procurorii trebuie supravegheați. Pentru că apar cazuri ca doamna Roșu, care a lucrat la cazul Olguța Vasilescu. Se cheamă un inculpat și este pus să vorbească cu o altă persoană despre un terț. Cu astfel de delatori, cu oameni care fac înscenări, s-a ajuns la dosare făcute unor oameni nevinovați", a punctat fostul presedinte.

Rep. - Susțineți propunerile PSD din ordonanța 13?

"Eu nu pot susține PSD, dar am criticat abuzurile mult înainte. Povestea abuzului în serviciu este o mistificare similară cu cea privitoare la teroriști, din 1989. În definiția abuzului în serviciu se folosește o formulare nepotrivită, un om poate fi acuzat că a îndeplinit defectuos un act de serviciu. CCR a descoperit două lucruri neconstituționale, unul că „act" și „defectuos" sunt neclare și spune că aici trebuie înțeles „cu încălcarea legii". Dar CCR spune că trebuie să fie un nivel de la care în sus să fie penal, iar până acolo administrativ. Era cerință expresă stabilirea unui prag între administrativ și penal. Nefericitul ăsta de Grindeanu a pus 200.000. În plus, nu poți să acuzi un om de abuz în serviciu decât dacă a încălcat o lege. Se mai spune în considerentele CCR că sub pragul de la care fapta e penală, ar trebui mers în civil, pentru recuperarea pagubei.

Lumea nu s-a uitat decât la dispozitiv, nu și la considerentele ce apar în decizia Curții Constituționale înainte de dispozitiv. Și ce este în considerente este obligatoriu. În dispozitiv CCR trebuie să răspundă la cererea expresă a celui ce a făcut sesizarea. Aș spune că formularea abuzului în serviciu așa cum a făcut-o Guvernul Grindeanu este în acord cu decizia CCR. Dar Grindeanu trebuie să plece, că ar fi trebuit să spună aceste lucruri 3-4 zile înainte, ca să nu se mai poată manipula. Dar Grindeanu trebuie să plece și pentru că a fost clar că au dat-o cu dedicație. Ei ar fi trebuit să bage toate cele peste 50 de decizii ale CCR.

Eu sunt convins că cei care au fost în piață probabil că n-au citit ordonanța. Dar realitatea pentru cei din Piața Victoriei este că OUG 13 a fost dată prost. Referitor la abuzul în serviciu era corectă, dar în rest oamenii din piață aveau dreptate, pentru că ordonanța dezincrimina și alte fapte. Cum să aperi OUG 13 cu Codrin Ștefănescu? Cine crede că el a citit vreo carte? El are colecție, dar se uită doar la cotoare. Mai aveam legislație care se referea la abuzul în serviciu. Doamna Kovesi nu înțelege că deciziile și considerentele CCR sunt obligatorii și Parlamentul trebuie să modifice legile"

R: SRI a contribuit la manipularea protestelor din Piața Victoriei?

"Au fost 3 persoane care au contribuit la situația asta: Kovesi, Lazăr și președintele Iohannis. Și o foarte mare susținere pe facebook. Guvernul Grindeanu a fotoșopat bugetul așa cum fac manechinele. Costurile sunt prea mari. Cred că schimbarea actualului Guvern este o soluție pentru credibilizarea poporului. Oamenii rămîn fără încredere. Dragnea nu este cel mai potrivit să fie premier în acest moment. Adjunctul SRI, ca și doamna Kovesi, au crezut că ei trebuie să rămînă jupînii României. Politicienii trebuie să fie. Mi-au arătat că sunt autonomi cînd l-au arestat pe fratele meu pe o înscenare. Și-au luat putere, nu i-a mai controlat nimeni. Iohannis este în siajul lor, nu dă dispoziții. Nu este în fruntea lor.

Lui Iohannis îi convine situația, nici nu are forță să strunească sistemul. În 2004 aceste instituții erau foarte slabe. Șeful SRI umbla cu mașină de la domnul Vîntu. Eu am vrut să pun capăt acestor lucru. Din păcate, calitatea oamenilor nu este bună. După ce au devenit intangibili, totul s-a schimbat. Abuzurile au început în 2015. Binomul nu s-a terminat după ce a plecat domnul Coldea. Este un întreg sistem care se menține, nu se schimbă cu plecarea unui om. Se schimbă prin legi. Am văzut afirmații publice că la pădure, în Băneasa, adică la SRI, se duceau genți cu bani. Dar nu am probe. Nu sunt singurul care a pomenit de acest lucru."

R: Este intangibilă doamna Kovesi?

"Procurorii se cred Dumnezeu, sunt deasupra legii. Kovesi este intangibilă acum, este protejată de SRI și procurorul general, dar nimeni nu este veșnic de neatins. Oamenii se vor revolta pentru aceste represiuni. Este foarte greu să găsim o responsabilitate legală pentru doamna Kovesi, dar ar fi timpul să nu se mai înfoaie și să spună că ce performant e DNA-ul. Îmi este foarte greu să cred că procurori precum Roșu și Negulescu apar din senin și nu sunt ghidați. A fost o pasiune a doamnei Kovesi să își selecteze oameni care au fost ascultători.

Știm cine ne vrea răul și cine are interes în acest război hibrid. Germania a introdus în școli noțiunea de corupție și ne dă ca exemplu. Deci copiii germani învață de mici că noi suntem corupți. Tema corupției este legată de România, ei vor ține minte acest lucru toată viața lor. DNA știa cu mult timp înainte că Florică (n.red. Claudiu Florică, anchetat în dosarul Microsoft) și Dinu Pescariu a furat acele sume. Șipe care DNA nici nu le-a recuperat.", a incheiat Traian Băsescu seria dezvaluirilor.

loading...
PUTETI CITI SI...