Președinte CA de la CFR Călători a blocat tunurile financiare ale tandemului Szenteș-Litră

Postat la: 11.04.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

Președinte CA de la CFR Călători a blocat tunurile financiare ale tandemului Szenteș-Litră

ZIUAnews a semnalat ieri ca profitand de amatorismul conducerii Ministerului Transporturilor, tandemul controversat din fruntea companiei CFR Calatori, managerul general Iosif Szentes si directorul comercial Marcel Litra, a regizat un tun financiar de proportii.

Practic cei doi doreau achizItionarea de echipamente de lucru pentru toti cei circa 13.000 de angajatii de la CFR Calatori, adica, pantalon, veston, camasa, cravata, cascheta si pantofi in valoare totala de 8.000.000 de euro. Mai mult, cei doi aveau un plan mai vechi de achizitionarea cu circa 5.700.000 de euro a 3.000 de tablete și genti pentru controlorii de tren. Numai ca o tableta era estimata la, nici mai mult, nici mai putin, de 1.600 de euro, iar o geanta pentru controlor, la doar vreo 300 de euro.

Practic, daca tinem cont ca o asemenea tableta costa en detail circa 200 de euro, iar o geanta maxim 30 de euro, se poate estima dimensiunea jafului pe care cei doi l-au regizat. Astfel, daca luam in calcul faptul ca la CFR Calatori sunt vreo 3.000 de nasi, cuplul Szentes- Litra vroia sa scoata din caseria companiei de stat vreo 5.700.000 de euro, din care 4.800.000 de euro pentru tablete si restul de 900.000 de euro pentru genti.

Numai ca planurile marete de achizitii regizate de tandemul Szentes-Litra au fost dejucate de catre presedintele Consiiului de Administratie al CFR Calatori- Ana Maria Dascalu (foto) care a dispus anularea caietelor de sarcini si automat netrimiterea acestora catre SEAP. Mai mult, aceasta a mai solicitat managerului general Iosif Szentes sa prezinte scris Consiliului de Administratie o nota prin care sa justifice fundamentat oportunitatea acestor achizitii exorbitante si sursa de finantare, dar, totodata, sa precizeze si cum s-a ajuns la asemenea tarife de achizitii.

loading...
PUTETI CITI SI...