O nouă regiune autonomă în nordul României: Republica RUS

Postat la: 16.06.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

O nouă regiune autonomă în nordul României: Republica RUS

Fostul ministru al Transporturilor, Ioan Rus, va ramane in folclorul politic romanesc prin limbajul golanesc adresat romanilor care lucreaza in strainanate. „Copiii se fac golani, iar nevasta curvă", cam asa suna eticheta pusa de Ioan Rus celor care lucreaza pe santierele Europei.

Insa, fostul ministru al Internelor si Transporturilor este un baron cu mare greutate in Romania, intrucat familia sa controleaza o multime de afaceri prospere din bani publici in mai multe judete din Transilvania. In timp ce Ion Rus ii aburea pe parlamentarii romani cu masterplanul de transport, firmele controlate de ginerele sau, Vasile Puscas, prejudicia bugetele mai multor primarii din nordul tarii, mai exact municipiile Satu Mare si Baia Mare.

Salubrizare cu dedicaţie pentru ginerele lui Ioan Rus

Intr-un raport de audit întocmit de mai multe autoritatii de control la Primăria Satu Mare, în prima jumătate a anului 2015, se evidentia faptul că firma de salubrizare Florisal SA, deținută de ginerele lui Ioan Rus, Vasile Pușcaș, a prejudiciat bugetul primăriei cu peste 10 milioane de euro prin prelungirea ilicită a contractului de salubrizare al municipiului Satu Mare. Mai mult, sătmărenii au fost obligați să achite cele mai mari tarife pe plan național pentru salubrizare firmei lui Pușcaș, acesta amenințându-i prin publicația Vocea Transilvaniei, pe care o patronează, că în caz de neplată vor fi vizitați cu poliția locală.
Poliţie ecologică privată, dar plătită din bani publici

Fetisurile bizare ale lui Pușcaș cu poliția personală sunt vechi si arhicunoscute, acesta înființând în anul 2011 Poliția Ecologică, o structură hibridă utilizată pentru amendarea cetățenilor care nu plăteau facturile emise de firma „regelui gunoaielor" (a se vedea pagina verde de pe site-ul Florisal.ro http://florisal.ro/pv.html). Practic, Politia Ecologica este o struțo-cămilă: polițiști de la Poliția Locală Satu Mare (plătiți din bani publici)+masini de la Florisal SA (cu insemne si colantare aproape identice cu cele utilizate legal de Poliția Locală Satu Mare - inclusiv girofar) - amenzi exclusiv pentru cetatenii care se abateau de la directivele lui Vasile Puscas.

„Regele gunoaielor", încoronat printr-o privatizarea dubioasă

Ginerele lui Ioan Rus, Vasile Puscas, a achiziționat societatea Florisal, aflată în subordinea Primăriei Satu Mare, printr-o privatizare dubioasă în anul 2004. Suma achitată, 100.000 de dolari. În anul 2005, mai exact cu două zile înainte de Revelion, aceeași Primărie Satu Mare îi încredința lui Pușcaș, fără licitație, contractul de salubrizare al municipiului Satu Mare și îi punea la dispoziție toată baza materială a instituției inclusiv groapa de gunoi a orașului, cu titlu gratuit. Pe durata celor 6 ani de contract Vasile Pușcaș a încasat de la Primăria Satu Mare peste 1.000 de miliarde lei vech, adica circa 23.000.000 de euroi și pe deasupra încă o sumă similară de la locuitorii orașului pentru ridicarea gunoiului menajer - deci peste 2000 de miliarde lei vechi, adica in jur de 45-46.000. 000 de euro.

Contractul dintre firma ginerului lui Ioan Rus și Primăria Satu Mare urma să expire la 31.12.2013, instituția fiind obligată să organizeze o licitație publică pentru delegarea serviciului public de salubrizare al localității. Selecția unui operator care să ofere prețuri competive populației nu a mai avut loc, la propunerea primarului PSD Dr. Dorel Coica. Consiliul local Satu Mare a votat cu ochii închiși prelungirea fără licitație a contractului dintre Primăria Dr. Dorel Coica, adica Primăria Satu Mare, cu firma lui Vasile Pușcaș. Pentru a nu fi deranjat de cetățenii nemulțumiți primarul Dorel Coica a intervenit cu poliția locală evacuând sala de ședință în momentul votului

Jaful Florisal, protejat de DNA Oradea

Motivul care a determinat aprobarea cu o majoritate confortabilă a prelungirii contractului ar fi fost „investițiile" realizate de Vasile Pușcaș în construirea unor cuști metalice în cartierele sătmărene, structuri evaluate de primăria Dr. Dorel Coica la 10.000 de euro bucata, deși, chiar Florisal a comunicat sume net inferioare, adica situate în jurul sumei de 2000 euro/bucata - conform unor comunicate de presa: „Florisal a investit aproximativ două milioane de lei în amplasarea unui număr de 233 construcţii metalice, care adăpostesc 923 containere de plastic, fiecare cu o capacitate de stocare de câte un metru cub."

Atât de evident a fost jaful încât chiar prefectul propus și instalat în scaun de PSD Satu Mare- Cristian Sasu a denunțat ca nelegală prelungirea contractului cu firma Florisal și a sesizat procurorii DNA Oradea cu privire la vestitele cuști metalice, în realitate niște stălpișori și un gard de plasă metalică. În anul 2013 însă structura anticorupție de la Oradea era condusă de nimeni altul decat procurorul Marius Iancu, colegul de apartament din studenție a lui Vasile Pușcaș. Oamenii Codruței Kovesi lipsiți de control eficient de la centru au pus batista pe țambal și au clasat sesizarea prefectului care releva prejudicii semnificative produse bugetului de stat de firma Florisal.

Mai trebuie subliniat ca procurorul şef Marius Iancu şi-a construit o vilă pe un teren aparţinând SC Florisal SA, societate de salubrizare şi spaţii verzi care a câştigat în ultimii ani toate contractele în urma licitaţiilor organizate de Consiliul Local Satu Mare şi de Consiliul Judeţean Satu Mare în materie de salubrizare, amenajare spaţii verzi şi deszăpezire. Potrivit informatiilor furnizate catre ZIUAnews de catre anumiti baieti cu ochii roata, in anumite cercuri politice s-a vehiculat ideea că a existat o intervenție a lui Victor Ponta la autoritățile sătmărene pentru a se asigura liniștea lui Vasile Pușcaș, personaj cu care premierul a relaționat în Dubai avându-l ca prieten comun pe Cătălin Măruță și fiica lui Ioan Rus, Ioana.
Republica RUS ocupă şi Maramuresul după acapararea judeţului Satu Mare

În anul 2009, firma Florisal deținută de Pușcaș achiziționează societatea de salubrizare „Drusal" din Maramureș, operator care realizează salubrizarea inclusiv în municipiul Baia Mare. De la cine credeți că a cumpărat Vasile Pușcaș operatorul băimărean de salubrizare? De la nimeni altul decât Viorel Zoicaș, directorul UNIO SA, mâna dreapta a lui Virgil Măgureanu Interesant este că Vasile Pușcaș senior, adica cuscrul lui Ioan Rus, a deținut până în decembrie 1989 funcția de director adjunct la întreprinderea UNIO din Satu Mare, fiind coleg cu Zoicaș, cel din urmă născut și crescut la Giurtelecu Hododului, localitate este nascut și Virgil Măgureanu.

Trebuie precizat ca cuscrul lui Rus era pana in 1989 responsabil cu „partidul" la UNIO Satu Mare,si ca atare, imediat după Revoluție, la presiunea muncitorilor de la UNIO, Vasile Pușcaș senior alege să se refugieze în Germania, stabilindu-și domiciliul în localitatea Pforzheim, str. Schiller nr. 6. Fiul acestuia, care poartă nume omonim cu tatăl, anume Vasile Pușcaș, devine „jucător de tenis", iar Pușcaș senior „antrenor-impresar". În această perioadă Pușcaș îl cunoaște pe Ion Țiriac, personajul central în jurul căruia gravitează și grupul de la Cluj condus de Ioan Rus ce guvernează acum Republica RUS.

Vasile Puşcaş jr., mogul imobiliar al Transilvaniei

În pofida faptului că ginerele lui Ioan Rus nu a implementat în Satu Mare colectarea selectivă a deșeurilor, obligatorie prin lege de la 01.01.2015, cu banii obținuți ilegal din salubrizare (de la Primaria Dr. Coica și jefuind cetățenii sătmăreni) a început să investească în imobiliare. Prima investițe a fost un hotel de lux amplasat in zona centrala a municipiului Satu Mare, dar care însă a rămas nefinalizat întrucât Pușcaș a încălcat legea fiindu-i anulată autorizația de construire. În urma controalelor și a presiunilor venite din partea societății civile s-a determinat inclusiv că un sfert din imobil, construit în zona de protecție a zonei istorice din Satu Mare, se află defapt pe teren proprietate a primăriei - care desigur numai după etajul 9 a observat detaliul. Vasile Pușcaș a mutat investițiile imobiliare a clanului Ioan Rus la Cluj Napoca, bucurându-se de protecția socrului la toate nivelurile administrației clujene.

În Cluj-Napoca Florisal a edificat două ansambluri imobiliare de lux denumite Platinia (http://www.platinia.ro/), iar în anul 2014 a achiziționat și demolat legendara fabrică de bere Ursus pentru a face loc unui centru comercial. Pasiunea pentru imobiliare a clanului Rus nu este o conincidență, aceasta fiind cea mai facilă metodă pentru a pierde urma banilor încasați de la stat și cetățeni pentru serviciile de salubrizare din Satu Mare și Baia Mare. Exemplu Platinia este elocvent în acest sens. Mai mult, Vasile Pușcaș înființează societatea Evo Center din Cluj, controlată prin Ștefan Murg. directorul tehnic al Florisal SA, căreia îi garantează cu toate bunurile Florisal SA și Drusal SA creditul necesar pentru edificarea imperiului imobiliar de la Cluj. În cazul în care Florisal dă faliment banii au fost demult spălați prin Evo Center și mutați în conturile din paradisurile fiscale ale clanului Rus-Pușcaș.

Lux şi opulenţă

Dacă Ioan Rus este cunoscut si pentru aventurile extraconjugale în compania starletei porno Laura Andreșan, ginerele sau- Vasile Pușcaș, este un jucator înrăit, acesta pierzând uneori și 100.000 euro pe noapte în cazinourile din Las Vegas. Ghinionul la poker nu l-a făcut pe Pușcaș să renunțe la lux, acesta deține un iaht, o vilă la Monaco si numeroase mașini de lux achiziționate prin fondurile puse la dispoziție de firma Florisal SA.

Ion Teleanu

loading...
PUTETI CITI SI...