Denunţătoul lui Mihai Lucan, acuzaţii la DIICOT: A beneficiat de sprijinul lui Boc şi Bodog

Postat la: 03.01.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

Denunţătoul lui Mihai Lucan, acuzaţii la DIICOT: A beneficiat de sprijinul lui Boc şi Bodog

Noi acuzații în dosarul medicului Lucan. Deputatul Emanuel Ungureanu, cel care l-a denunțat pe uroloig, a declarat miercuri, după audierea sa la DIICOT, că acesta n-ar fi reuşit devalizarea Institutul de Transplant Renal din Cluj-Napoca dacă n-ar fi beneficiat de sprijinul sau protecţia unor nume grele, printre care actualul primar şi fost premier Emil Boc sau actualul ministru al Sănătăţii, Florina Bodog.

Vicepreşedinte al Comisiei de Sănătate din Camera Deputaţilor, Emanuel Ungureanu a declarat că Mihai Lucan„ mu putea să-şi facă acea clinică provată fără domnul Boc. Emil Boc a fost operat de profesorul Lucan şi la clinica de stat şi la clinica privată. Domnul Boc l-a numit consilier persona. (în 2009, când Emil Boc era premier N.R.) Am făcut solicitare să fie anchetat Emil Boc, să fie anchetat Gheorghe Funar (fost premier în Cluj Napoca)." Deputatul USR l-a acuză și pe actualul ministru al Sănătății, Florian Bodog, că ar fi intervenit în favoarea lui Lucan în momentul unui control al DIICOT. "Au aranjat ca la un control desemnat de DIICOT şi realizat de funcţionari ai CNAS, iar actualul ministru a intermediat ca acei oameni să stea la un hotel de 5 stele, iar din acel controlul a devenit moale. Să vedeţi cine a plătit factura."

Contactat de Realitatea TV, Florian Bodog a afirmat că nu vrea să comenteze ancheta care-l vizează pe Mihai Lucan, a precizat că-l cunoaşte de mai mai mult timp, dar că a fost vorba de o relaţie strict profesională. Pe de altă parte, ministrul Sănătăţii a respins toate acuzaţiile aduse de Emanuel Ungureanu. "Ministrul Sănătaţii nu se ocupă de cazarea funcţionarilor care pleacă în control, cu atât mai puţin de cazarea functionarilor de la casa de asigurări. Ceea ce spune dânsul sunt afirmaţii care nu au absolut nicio baza reală, le face strict pentru a face spectacol şi nu ştiu ce urmăreşte. Dar va răspunde pentru ele", a afirmat Florian Bodog., Ministrul Sănătăţii l-a acuzat pe deputatul Ungureanu că agravează şi mai mult criza transplanturilor, pentru că "absolut orice scandal în sănătate se repercutează asupra ministerului şi orice scandal în transplant se repercutează asupra donatorilor."

Săptămâna trecută, denunţătorul lui Lucan declara că i se pare "strigător la cer" că nimeni nu pare să cerceteze acuzaţiile de trafic de organe şi de luare de mită pe care le-a făcut în calitate de deputat, în mod public, la adresa lui Mihai Lucan. „Este absolut incredibil ce se întâmplă în cazul Mihai Lucan. Sunt mii de oameni în stradă care apără justiţia şi vedem un judecător de la Tribunalul Bucureşti, Monica Claudia Cipariu, care după 10 zile de la măsura controlului judiciar nu a redactat motivarea, lucru care împiedică procurorii antimafia să pregătească în condiţii optime contestarea măsurii. Sunt vocea bolnavilor batjocoriţi de Lucan care îi imploră pe membrii Inspecţiei Judiciare şi CSM să ia măsuri imediate împotriva acestei judecătoare care nu îşi îndeplineşte îndatoririle de serviciu, având antecedente în acest sens. De asemenea, atrag atenţia procurorului de caz Marian Delcea să nu se lase intimidat şi să nu negocieze cu mafia din sistemul medical şi judiciar care a făcut scut în jurul lui Mihai Lucan. Este strigător la cer că nimeni nu pare să cerceteze acuzaţiile de trafic de organe şi de luare de mită pe care le-am făcut în calitate de deputat, în mod public, la adresa încă medicului Lucan şi a grupurilor infracţionale din care a făcut parte atâţia ani fără să fie atins de justiţie", a spus Ungureanu.

Potrivit acestuia, trei medici susţin că Mihai Lucan a pus în pericol viaţa unui pacient ca să se răzbune pe doctorul Mihai Suciu, de la ICUTR Cluj, care ar fi vrut să depună un denunţ împotriva sa, dar nicio instituţie a statului nu intervine. Mihai Lucan a fost reţinut săptămâna trecută, judecătorii de la Tribunalul Bucureşti hotărând să respingă cererea de arestare preventivă a DIICOT, dispunând cercetarea sub control judiciar. În referatul cu propunerea de arestare preventivă întocmit de procurori apar informaţii potrivit cărora, în anul 2016, medicul ar fi luat legătura cu mai multe persoane influente în cadrul unor instituţii ale statului, în contextul unor verificări ale Corpului de Control al Ministerului Sănătăţii efectuate la ICUR.

loading...
PUTETI CITI SI...