Cum negociază un medic viața unui bebeluș cu părinții acestuia: Sicriu și bani contra tăcere

Postat la: 15.07.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

Cum negociază un medic viața unui bebeluș cu părinții acestuia: Sicriu și bani contra tăcere

Doi soți din județul Hunedoara au oferit poliției o înregistrare cu un medic ginecolog care negociază cu aceștia soarta copilului lor și le oferă bani pentru a-și retrage plângerile depuse pentru malpraxis.

Medicul ginecolog hunedorean le recunoște părinților că şi-a lăsat pacienta care a stat în travalui 12 ore să nască cu o moaşă, deşi trebuia să îi facă cezariană, dar le cere să își retragă acuzațiile de malpraxis, oferindu-se să suporte cheltuielile de înmormântare ale micuțului care este în spital în stare gravă. Corina Nedelca trebuia să nască pe data de 19 iunie și s-a internat în spital. A născut după 12 ore de travaliu, fără medic doar cu o moaşă, deși starea ei, recunoşte chiar doctorul ginecolog în înregistrări, ar fi impus operaţia cezariană. După ce a venit pe lume, copilul a fost diagnosticat cu hemoragie cerebrală. Cum problemele lui sunt grave, medicul s-ar fi oferit pe înregistrări să-i plătească îngrijirile într-un centru pentru persoane cu handicap.

- Dacă moare acum, eu mă ocup de tot.
- Dumitale?
- Da, eu, eu mă ocup. Dumnezeu să ne ferească, dar eu mă ocup. De pomană, de tot ce aveţi... Dumneavoastră nu câştigaţi nimic dacă îmi faceţi mie rău. Aparent, da, nu i-am făcut cezariană și asta e cauza, dar s-ar putea ca la judecată să se întoarcă lucrurile și să nu fiu eu vinovat, să fie infecția cu care doamna a venit. (...) Vă decontez tot ce aveți acuma cu Timișoara și contactul cu organizația care se ocupă de copiii cu handicap, cu gimnastică medicală, cu kinetoterapeut. Se înscrie cu bolile astea care nu sunt tratabile. Nu îl mai scoate nimeni de acolo. Cât el trăiește este acolo.

Conducerea spitalului a început o anchetă pentru a afla dacă doctorul este vinovat. Înregistrările audio sunt probă și într-un dosar deschis de poliţişti.

 

 

loading...
PUTETI CITI SI...