Cioloş l-a pus secretar general al Guvernului pe Nea Bachus de la Agricultură

Postat la: 19.11.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

Cioloş l-a pus secretar general al Guvernului pe Nea Bachus de la Agricultură

Sorin Sergiu Chelmu este, începând de azi, printr-o decizie semnată de premierul Dacian Cioloş şi publicată în Monitorul Oficial, noul secretar general al Guvernului, cu rang de ministru, în locul lui Ion Moraru, eliberat din funcţie. Insa, foarte putina lume stie CV-ul neromantat al lui Sorin Sergiu Chelmu.

Pentru neavizati numele de Sorin Chelmu nu spune nimic. Insa, pentru cei din agricultura, paduri si industria alimentara el a fost vataful ministerului intre 2005 si 2008. Din pozitia de secretar general Chelmu a taiat, spanzurat si dijmuit tot ce avea legatura in institutie cu angajari, investitii si banii. Si ca orice vataf care se respecta a acumulat in acesti ani cat a stat la butoanele agriculturii o zestre cat altii in zece vieti. Numai la inceputul lui 2008, si-a tras o vila in zona Floreasca din Capitala de 547.400 de euro si urmeaza sa mai primesca cheile de la o vila ANL din cartierul "Henri Coanda" a carei valoare e inca necunoscuta.

Chelmu a sustinut ca vila din Bucuresti a cumparat-o de la firma Irish Holdings tocmai in aceeasi zi (15.01.2008) cand a si luat un credit de 437.500 de euro. "Baietii destepti din agricultura" sustin ca firma care l-a pricopsit cu vila in Floreasca pe Chelmu ar avea ceva afaceri cu statul tocmai in agricultura. Pe langa cele doua vile, Nea "Bachus" de la Agricultura, cum este cunoscut Chelmu datorita pasiunii sale pentru ingurgitarea licorilor spirtoase si aromate, si-a mai luat doua terenuri de casa in Dambovita si Arges, iar in 2006 si 2007 si-a adjudecat inca doua terenuri de casa in Arges si Dambovita.

Trebuie precizat ca Sorin Chelmu a fost adus in Ministerul Agriculturii de catre Gheorghe Flutur si dupa ce a plecat acesta, si-a oferit serviciile si informatiile celor care s-au perindat la sefia ministerului, fie ca acestia s-au numit Motreanu, Remes si Ciolos, dar i s-a infundat cu Ilie Sarbu. Insa, dupa plecarea, in 2009, a lui Ilie Sarbu din fruntea Ministerului Agriculturii, Chelmu a fost „reabilitat" de catre fostul ministru Mihail Dumitru pe postul de secretar general adjunct in ianuarie 2010, iar din aprilie 2012 pana in ianuarie 2013 a redevenit secretar general ala acestui minister. Dar in ianuarie 2013, ministrul agriculturii de la acea vreme, Daniel Constantin l-a numit iar pe functia de secretar general adjunct, dupa care a ajuns secretar general la IMM-uri.

Cat a fost secretar general la Ministerul Agriculturii, intre 2005-2009, Sorin Chelmu a omis sa-si declare banii incasati pentru prezentele in comisiile de examinare de la a concursurilor pentru posturile de la APIA, directiile agricole si alte structuri din subordinea ministerului. Numai pentru efortul depus, in primele opt luni ale anului 2007,la examinarea angajatilor de la APIA, nea Bachus a incasat pe scripte (ca ce era la portbagaj nu trecea prin caseria ministerului) peste un miliard de lei vechi, reusind performanta de a fi prezent (pe hartie) in trei-patru judete numai intr-o singura zi.

Mai trebuie subliniat ca un rol important in revenirea lui nea Bachus la butoanele Ministerul Agriculturii in ianuarie 2010 l-a avut actualul premier Dacian Ciolos de care fostul ministru al Agriculturii de la acea vreme-Mihail Dumitru, asculta cu sfintenie. Potrivit unor surse din randul "baietilor cu ochi albastri" un rol important in revenirea in 2010 a lui Chelmu a avut latifundiarul de Vaslui, Adrian Porumboiu, care la acea vreme a insistat pe la cativa baroni PDL si chiar la premierul de atunci Emil Boc ca Sorin Chelmu sa revina la Ministerul Agriculturii.

ion Teleanu

loading...
PUTETI CITI SI...