Bănicioiu şi Andronescu acuză că sunt boicotaţi: Alegerile de la Congres sunt un simulacru

Postat la: 10.03.2018 16:32 | Scris de: ZIUA NEWS

Bănicioiu şi Andronescu acuză că sunt boicotaţi: Alegerile de la Congres sunt un simulacru

Ecaterina Andronescu şi Nicolae Bănicioiu, ambii candidaţi pentru funcţia de preşedinte executiv al PSD, au părăsit, sâmbătă, congresul extraordinar al partidului, pentru că nu li s-a permis să-şi ţină discursurile de susţinere a candidaturilor înainte ca delegaţii să înceapă să voteze.

"Am hotărât să plecăm, pentru că modul în care au fost gândite procedurile şi faptul că sunt pe poziţia 20 şi voturile deja s-au dat, ar fi absolut inutil. (...) M-am înscris pentru această candidatură, deşi prin suportul pe care preşedintele l-a dat dnei Dăncilă, era clar că şansele sunt minime sau deloc, dar pentru ideea de competiţie", a spus Ecaterina Andronescu. Nicolae Bănicioiu a declarat că votarea a început, de fapt, începând cu ora 13.30.

"S-au dat întâi mandatele către preşedinţi, care le-au distribuit şi sunt acum deja buletine votate. Înţeleg că schema era să nu apucăm noi să vorbim, să nu ştie lumea că se retrage unul pentru celălalt. Eu am vrut să-i cedez candidatura mea doamnei Andronescu. Cred că şi dl Dragnmea, dacă iubeşte atât de mult echilibru de gen, ar trebui să-i cedeze doamnei Dăncilă şi funcţia de preşedinte al partidului. Îmi pare rău că s-a ajuns la aşa ceva. Niciodată în PSD nu a fost o astfel de situaţie", a spus Bănicioiu.

Anterior, cei doi s-au declarat revoltaţi de faptul că nu au fost lăsaţi să ia cuvântul înainte de împărţirea buletinelor. „Este un simulacru de alegeri, ca sa spun eu foarte clar si foarte româneşte. Dacă nu ne lasă să vorbim, organizatorii pot să facă orice, dar singuri", a transmis vizibil iritat Nicolae Bănicioiu, care a adăugat că desfăşurătorul nu a ajuns la ei nici „pe surse", cu toate că Congresul a început deja de mai bine de patru ore.

Bănicioiu şi Andronescu au ţinut să spună că dintre ei doi doar unul va candida pentru funcţia de preşedinte executiv, că au o „strategie foarte bine pusă la punct" şi că nu va fi cazul să-şi împartă voturile, fără să precizeze, însă, care dintre ei rămâne în cursă.

„Dacă se dau buletinele acum şi lumea votează, imaginea este nefericita, nu pentru mine, nu pentru domnul Bănicioiu, ci pentru cei care văd că una spunem şi alta facem", a replicat Ecaterina Andronescu, după ce ambii au acuzat că nu au fost lăsaţi să vorbească înainte de împărţirea buletinelor, singura care a ţinut un discurs fiind Viorica Dăncilă. „Speranţa moare ultima", a încheiat Andronescu, întrebată fiind dacă în acest moment se mai poate vorbi despre democraţie în PSD.

loading...