Surse: Ludovic Orban ia în calcul demisia de la șefia PNL

Postat la: 09.12.2020 | Scris de: ZIUA NEWS

Surse: Ludovic Orban ia în calcul demisia de la șefia PNL

Președintele PNL, Ludovic Orban, ar fi vrut să demisioneze, în seara alegerilor, atât din funcția de prim-ministru, dar și din cea de lider al PNL, însă a fost întors din drum de colegii din partid, ne-au precizat surse din conducerea PNL.

Totuși, Ludovic Orban ia în considerare o demisie de la șefia PNL. În partid, părerile sunt împărțite și nu toți sunt de acord cu Ludovic Orban, de aceea discuțiile din aceste zile sunt extrem de încinse. Orban este extrem de supărat că intermarul Nicolae Ciucă îi schimbă toți oamenii de la Guvern și simte că partidul nu mai are niciun fel de control asupra Executivului, întreaga comandă fiind la Cotroceni.

Tocmai din acest motiv, Orban se gândește să stea șef al PNL până la formarea Guvernului, să încerce să limiteze implicarea lui Klaus Iohannis și abia după formarea noului Guvern să demisioneze. Există mai multe "școli de gândire" în interiorul PNL și sunt mulți cei care îi transmit lui Orban că a înregistrat victorii importante cu PNL, de aceea nu se impune o demisie.

La acest moment, în partid este o situație extrem de tensionată și mulți se tem că Iohannis va pune la șefia PNL un executant perfect, iar partidul va deveni o anexă a Cotroceniului. Se pare că ciuda relației cordiale, Ludovic Orban a jucat și pe lângă deciziile lui Klaus Iohannis, de aceea mulți liberali încă îl vor la șefia partidului. O eventuală rămânere a lui Orban la șefia PNL va însemna o declarație de război făcută de liberali către Klaus Iohannis, dar în acest moment nu este sigur că liderii județeni au o asemenea forță.

loading...
PUTETI CITI SI...