Prețul măștii, risc de îmbolnăvire cu Covid - 19

Postat la: 22.08.2020 | Scris de: ZIUA NEWS

Prețul măștii, risc de îmbolnăvire cu Covid - 19

Masca sanitară a devenit aproape un obiect de cult de când Guvernul a impus obligativitatea purtării ei. Ceea ce adepții înfocați ai măștii, ca și guvernanții nu spun este că prețul măștii este foarte mare, afectând bugetele familiilor.

Prețul mediu al unei măști în România este de 3 lei. Având în vedere că o mască trebuie să fie schimbată cel puțin o dată la patru ore, rezultă că o singură persoană ar trebui să folosească minimum 2 măști pe zi, ceea ce înseamnă un cost de 180 de lei pe lună. O familie cu trei membri ar trebui să scoată din buzunar 540 de lei pe lună pentru măști. Suma este consistentă.

Mulți români pur și simplu nu-și permit să plătească atâția bani, fapt care îi determină să dea o utilizare mai îndelungată unei măști. În acest caz însă, riscul de îmbolnăvire crește. Practic, masca e purtată pentru simpla conformare legală, neavând nici un rol în privința prevenirii îmbolnăvirii. În concluzie, prețul ridicat al măștii este una dintre cauzele indirecte ale îmbolnăvirii cu Covid-19.

E-adevărat, în timpul stării de urgență, Guvernul a luat măsuri pentru acordarea gratuită a unui număr de măști persoanelor cu venituri reduse. Foarte mulți români nu se încadrează însă în categoriile impuse de Guvern și, cu toate acestea, nu-și permit achiziționarea unui număr suficient de măști. Situația va deveni cu adevărat presantă o dată cu începerea școlii. Guvernul nu și-a asumat plata gratuită a măștilor pentru toți elevii. Mulți elevi vor veni la școală cu aceeași mască întreaga săptămână, riscând să se îmbolnăvească și, în plus, să creeze focare noi de Covid-19.

 

loading...
PUTETI CITI SI...