Cozmin Gușă prevede finalul lui Orban la șefia PNL pentru ca a facut o greseala capitala

Postat la: 04.03.2020 | Scris de: ZIUA NEWS

Cozmin Gușă prevede finalul lui Orban la șefia PNL pentru ca a facut o greseala capitala

Cozmin Gușă susține că Ludovic Orban nu va fi iertat pentru această greșeală de strategie pe care a făcut-o prin nominalizarea lui Nicușor Dan la Primăria Generală și este de părere că și-a semnat actul de abdicare din fruntea PNL.

„Prin decizia de nominalizare a lui Nicușor Dan drept candidat la Primăria Generală, cred că Ludovic Orban și-a semnat, în alb, actul de abdicare din funcția președinte al PNL. Ca președinte al unui partid cu peste 40% în sondajele de opinie, când următorul competitor - în cazul de față PSD - este la jumătate din scorul tău, să nominalizezi, pentru cea mai importantă competiție a alegerilor locale, un om care nu are nici măcar susținerea totală a propriului partid - Nicușor Dan nu se bucură de susținerea întregului USR - este o eroare majoră. Ludovic Orban nu va fi iertat pentru această greșeală de strategie pe care a făcut-o", a declarat Cozmin Gușă pentru EVZ.ro

Analistul politic a explicat, în baza calculelor sociologice, cum ar fi fost repartizate voturile alegătorilor pe cei trei potențiali candidați cu șanse să o învingă pe Gabriela Firea la alegerile locale. Conform schemei de calcul pe care a prezentat-o, candidatul Nicușor Dan ar putea obține 2/3 din voturile electoratului PNL și 2/3 din voturile USR; Ludovic Orban, un alt candidat măsurat, ar obține 100% din voturile PNL și 10% din cele ale USR. Cel de-al treilea candidat, europarlamentarul Rareș Bogdan, ar fi câștigat 100% din sufragiile PNL, 1/3 din voturile USR și 2/3 din cele ale PLUS.

„Având în vedere aceste calcule precise, este clar că Ludovic Orban a ales soluția cea mai proastă, Nicușor Dan, un personaj suspectat, cu dovezi, de o colaborare îndelungată, pe linia intelligent-business, cu Florian Coldea (fost adjunct SRI) și Petre Badea (patron Aedificia Carpați). Având în vedere argumentele sociologice, apartenența lui Nicușor Dan la această structură de intelligent-business, total exterioară PNL și dezvăluirile despre afacerile sale necurate, despre care prognozez că vor deveni publice din a doua jumătate a lunii martie, cred că vom asista la o invalidare a candidaturii lui Nicușor Dan. Iar acest lucru va însemna și începutul colapsului managerial pentru Ludovic Orban", a anticipat Cozmin Gușă.

În opinia sa, Ludovic Orban, pe care l-a considerat omul politic al anului 2019, ar fi cedat în momentul în care a înțeles că nu va mai fi în vederile președintelui Klaus Iohannis pentru o nouă desemnare ca premier: „Atenție, spun aceste lucruri în condițiile în care l-am considerat cel mai performant om politic al anului 2019. Cu Ludovic Orban s-a întâmplat ceva grav din momentul în care, acum trei săptămâni a înțeles că nu mai este compatibil cu poziția de premier, conform criteriilor președintelui Klaus Iohannis. Am spus-o atunci public, iar ceea ce s-a întâmplat ulterior la Curtea Constituțională și în interiorul PNL mi-a dat dreptate".

Președintele Klaus Iohannis l-a desemnat pe Florin Cîțu pentru funcția de premier al României și l-a însărcinat să coaguleze în jurul său o majoritate parlamentară și să obțină învestirea Guvernului său. A doua zi după nominalizare, Ludovic Orban, în calitate de președinte al PNL, a anunțat public, într-o declarație de presă, că partidul său renunță la candidatul pentru Primăria București (deși a anunțat că are șanse să o învingă pe Gabriela Firea) și că îl va susține pe Nicușor Dan.

loading...
PUTETI CITI SI...