Specialiști de top din domeniul climei spun că li s-a ordonat să "ascundă" adevărul că temperatura Pământului nu a crescut în 15 ani

Postat la: 17.07.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

Specialiști de top din domeniul climei spun că li s-a ordonat să

În ultimii șase ani, Grupul interguvernamental de experți interguvernamentali privind schimbările climatice (IPCC) al Organizației Națiunilor Unite (ONU) a întocmit cu sârguință un raport autorizat privind amploarea totală a încălzirii globale provocate de om. Și, potrivit unei scurgeri de informații, se pare că acesta arată că temperaturile globale nu au crescut în ultimii 15 ani.

Sutele de oameni de știință apreciați care au lucrat la acest raport au confirmat că 1998 este în continuare cel mai cald an înregistrat vreodată. De atunci, temperaturile au rămas, în general, la fel sau au scăzut, ceea ce a provocat găuri majore în povestea guvernamentală a încălzirii globale.

Politicienii care au obținut o copie divulgată a raportului încearcă acum să ascundă faptul că, pe baza concluziilor acestuia, schimbările climatice provocate de om sunt o farsă. Și odată ce adevărul va ieși la iveală, tot ceea ce fac guvernele pentru a deveni "verzi" va fi, de asemenea, expus ca fiind doar o simplă acaparare de putere.

Associated Press (AP) a obținut documente scurse despre acest subiect, care arată că establishmentul politic din întreaga lume occidentală este speriat de concluziile raportului. Unii chiar cer ca anumite părți din raport să fie redactate sau șterse, astfel încât adevărul să rămână ascuns.

În cazul în care lumea ar afla că încălzirea globală și schimbările climatice sunt o farsă, ar putea duce la o revoltă masivă împotriva guvernului pentru că este "înșelător" în ceea ce privește starea planetei.

Liderii germani cer ca datele contradictorii să fie pur și simplu șterse din raport, în timp ce liderii maghiari se tem că publicarea raportului va oferi muniție "negaționiștilor climei" pentru a spune "v-am spus noi".

Liderii belgieni se opun ca anul 1998 să fie folosit ca an de pornire pentru statistici, deoarece a fost cel mai cald an înregistrat vreodată. Pentru a face ca datele să pară mai mult așa cum vor ei, liderii belgieni doresc ca datele să înceapă în anul 1999 sau 2000, când temperaturile au fost mai scăzute.

Liderii din Statele Unite au intervenit pentru a-i îndemna pe autorii raportului să explice ceea ce arată datele, folosind "ipoteza principală" a oamenilor de știință din domeniul climei, conform căreia globul încă se încălzește, dar toată căldura suplimentară este absorbită de ocean.

Ultima dată când IPCC a publicat un "raport de evaluare" a fost în 2007, când organizația a afirmat în mod fals că Himalaya se va topi până în anul 2035. Controversa din jurul acelei afirmații a fost supranumită "Climategate", deoarece s-a dovedit ulterior că oamenii de știință au manipulat datele din acel raport pentru a-l face să pară mai convingător.

Primul proiect al noului raport a fost prezentat guvernelor în luna iunie, ceea ce a provocat sute de obiecții. Toate guvernele beneficiare se vor reuni în curând la Stockholm pentru a discuta orice modificări pe care doresc să le facă.

Indiferent de modul în care vor încerca să îl prezinte, raportul va arăta probabil că rata de încălzire între 1998 și 2012 a fost doar la jumătate din rata medie din 1952. Acest lucru se datorează variațiilor naturale, cum ar fi ciclurile oceanice El Niño și La Niña, precum și efectului de răcire al vulcanilor.

Într-o încercare de a explica ceea ce arată datele, climatologul german Stefan Rahmstorf a declarat că este posibil ca autorii raportului să fi fost presați să abordeze încetinirea încălzirii globale și "dezbaterea publică" care înconjoară această problemă.

"Acesta este punctul culminant a patru ani de muncă a sute de oameni de știință, în care guvernele au șansa de a se asigura că rezumatul pentru factorii de decizie politică este clar și concis, în cadrul unui dialog cu oamenii de știință care l-au scris, și au ocazia de a ridica orice subiecte pe care consideră că ar trebui să fie evidențiate", a declarat Jonathan Lynn, purtător de cuvânt al IPCC.

loading...
PUTETI CITI SI...