O maimuţă a evadat de Grădina Zoologică din Piatra Neamţ, prinsă după mai bine de şase ore

Postat la: 14.04.2018 20:45 | Scris de: ZIUA NEWS

O maimuţă a evadat de Grădina Zoologică din Piatra Neamţ, prinsă după mai bine de şase ore

Este alertă în Piatra Neamţ, după ce o maimuţă de la Grădina Zoologică din oraş a evadat, sâmbătă, din cuşcă în timp ce era dusă la un control medical, animalul alergând pe străzile oraşului.

UPDATE: Maimuţa care a evadat, sâmbătă, din Grădina Zoologică din Piatra Neamţ a fost prinsă, după mai bine de şase ore, fiind mobilizate forţe impresionante.

După mai bine de şase ore de când evadase din Grădina Zoologică din Piatra Neamţ, un angajat al firmei de salubritate din subordinea Primăriei a împuşcat maimuţa cu tranchilizant, iar aceasta a fost preluată de angajaţii Grădinii Zoologice şi dusă înapoi în ţarcul ei.

"S-a reuşit capturarea animalului, după ce acesta a fost tranchilizat de un angajat al firmei Salubritas, care are permis special pentru acest gen de armă. De asemenea, acesta a acţionat sub supravegherea medicului veterinar, pentru a doza corect tranchilizantul. Maimuţa este în stare bună, nu a fost rănită, a fost transportată înapoi la Grădina Zoologică de către angajaţii firmei respective şi, în zilele următoare, i se vor face analizele care ar fi trebuit să fie făcute astăzi (sâmbătă - n.r.), dar, din cauza incidentului, nu s-a putut", a declarat sâmbătă seara, corespondentului MEDIAFAX, Dragoş Chitic, primarul din Piatra Neamţ.

Nimeni nu a fost rănit în timpul intervenţiei, spun reprezentanţii ISU Neamţ au menţionat că au fost chemaţi la acţiunea de prindere a animalului, dar că nu a fost necesară intervenţia lor.

"Am fost solicitaţi într-o primă fază şi ne-am prezentat în eventualitatea în care ar fi fost necesară o scară pentru capturarea animalului, dar, ulterior, ne-am retras, pentru că maimuţa a fost prinsă fără a fi nevoie să intervenim. La faţa locului a fost solicitată şi prezenţa jandarmilor, a Poliţiei Locale, a unor medici veterinari care să supravegheze dozarea tranchilizantului, a angajaţilor firmei de salubritate care să efectueze tranchilizarea, deoarece este nevoie de o persoană care să aibă permis pentru o astfel de armă. Animalul a fost tranchilizat pe un acoperiş şi este în regulă, fiind dus înapoi la Grădina Zoologică", a spus Ciprian Mitrea, şeful ISU Neamţ.

Primarul municipiului Piatra Neamţ, Dragoş Chitic, a declarat, anterior, corespondentului MEDIAFAX, că, şi împreună cu reprezentanţii ISU Neamţ încearcă să găsească cea mai bună soluţie de prindere a maimuţei care a evadat de la Grădina Zoologică.

"Grădina zoologică este proprietate publică, dar este în administrarea unei firme private. Ieri după-amiază (vineri - n.r.) s-a reuşit achiziţionarea, prin transfer de la o altă grădină zoologică, a două maimuţe, pentru a creşte atractivitatea. Astăzi era programată o deplasare a lor la un cabinet veterinar pentru carantină, pentru analizele medicale. În momentul în care a fost scoasă din ţarcul ei, una dintre maimuţe a scăpat. Acum intervenim cu ajutorul celor de la ISU Neamţ", a spus Chitic.

Acesta a adăugat că misiunea de capturare a maimuţei nu este una simplă.

"Mă voi întâlni cu cei de la ISU, pentru a găsi cea mai bună metodă de a captura maimuţa. Eu sunt convins că se va rezolva până la urmă cu bine atât pentru noi, cât şi pentru maimuţă", amai spus primarul din Piatra Neamţ.

loading...