Microsoft a creat un model de Inteligență Artificială pentru spioni

Postat la: 09.05.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

Microsoft a creat un model de Inteligență Artificială pentru spioni

Microsoft a dezvoltat un model secret de inteligență artificială exclusiv pentru agențiile de spionaj din SUA. Modelul bazat pe GPT-4 este „aer-gapped", ceea ce înseamnă că nu este conectat la internet. Face parte dintr-un efort mai amplu al agențiilor de informații de a utiliza AI pentru o manipulare mai eficientă a datelor.

William Chappell, CTO pentru misiuni strategice și tehnologie, a declarat pentru Bloomberg că Microsoft a petrecut 18 luni lucrând la modelul, care este „încărcat", așa că este sigur și poate fi accesat doar de guvernul SUA.

Chappell a declarat pentru presa că modelul bazat pe GPT-4 este acum live, poate răspunde la întrebări și va putea scrie cod. Poate citi și analiza fișiere, dar nu poate învăța din ele pentru a opri informațiile sensibile care pătrund pe platformă, a spus el. Încă urmează să fie testat și acreditat de către agențiile de informații.

Într-un articol publicat de CIA în decembrie, Dennis J. Gleeson, Jr, un fost director de strategie, a scris: „Chatbot-ii de astăzi nu sunt inteligenți, dar sunt inovatori, incitanți și plini de potențial în contextul volumelor și varietatea de informații pe care [comunitatea de informații] o colectează, procesează, triajează și folosește în sprijinul misiunii sale globale."

El a adăugat că AI este o „schimbare strategică în modul în care ne gândim la interacțiunea cu volume masive de date".

Slabeste rapid si usor cu ajutorul Lipovon. Ingrediente naturale. Livrare imediata.
Sheetal Patel, directorul adjunct al CIA pentru Centrul de Misiuni Transnaționale și Tehnologice, a declarat luna trecută, în cadrul unei conferințe de securitate, că țările se luptă pentru a „obține AI generativă în datele de informații", adăugând că dorește ca SUA să câștige cursa.

Agențiile de informații își doresc de mult timp să folosească AI pentru a gestiona datele mai eficient. Direcția de Informații Naționale, care acționează ca șef al comunității de informații, a lansat inițiativa AIM în 2019 pentru a ajuta agențiile, inclusiv CIA, să proceseze cantități mari de date și „să schimbe în mod fundamental modul în care produce informații".

CIA angajează chiar și un „specialist în inteligență artificială", potrivit secțiunii de cariere a site-ului său, pentru a-și realiza ambițiile în domeniul inteligenței artificiale. Rolul presupune să dai o mână de ajutor cu prelucrarea datelor pentru un salariu anual de până la 172.000 de dolari pe an scrie Business Insider.

loading...
PUTETI CITI SI...