Ce "fumează" Inteligența Artificială: Urmează o epidemie de boală pulmonară obstructivă cronică

Postat la: 08.05.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

Ce

Oamenii de știință au folosit inteligența artificială pentru a prezice efectul pe termen lung al produselor de tip vape. În mai puțin de 20 ani, boala pulmonară obstructivă cronică ar putea deveni o epidemie globală, arată un studiu publicat miercuri, 8 mai.

Analiza a 180 de arome de țigări electronice a dus la rezultate înfricoșătoare. Rezultatele publicate în Scientific Results arată că dispozitivele de tip vaping ar putea include până la 127 de substanțe chimice „toxice în mod acut", 153 de substanțe cu „risc pentru sănătate" și 225 de „iritanți".

Oamenii de știință au folosit inteligența artificială pentru a cerceta combinațiile diferite de substanțe utilizate în industria de vaping, deoarece analiza manuală a tuturor aromelor de țigară electronică disponibile în prezent ar dura zeci de ani.

Aproape fiecare din aromele analizate de inteligența artificială a prezentat cel puțin o substanță chimică considerată un pericol pentru sănătate. Analizele au ținut cont de experimente anterioare în care au fost depistate manual substanțe toxice la unele arome fructate, printre care căpșune, afine și pepene, scrie The Guardian.

Utilizarea pe termen lung a țigărilor electronice ar putea duce la un val de boli cronice, în special boală pulmonară obstructivă cronică, în aproximativ 15-20 ani, au estimat oamenii de știință. Aromele dulci, care atrag copiii și adolescenții, ar trebui interzise cât mai curând, au mai spus experții.

loading...
PUTETI CITI SI...