După carnea artificială, cafeaua sintetică e pe Agenda 2030. Si asta "va salva planeta" si ne va scoate din ghearele "crizei climatice"

Postat la: 07.05.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

După carnea artificială, cafeaua sintetică e pe Agenda 2030. Si asta

"O băutură care va apărea în curând pe piață are un gust mai bun decât cafeaua. E făcută din alte ingrediente, dar are un efect similar. Și e de așteptat ca multă lume să opteze de acum pentru ea.", ne anunta Wall Street Journal.

Este vorba despre cafeaua sintetică. Firmele globaliste anunta ca acest tip de cafea va aparea intrucat că defrișările masive, dar și salariile mici ale fermierilor, amenință producția de cafea. Dar, mai mult, prodictia de cafea de miliarde de portii zilnice influenteaza clima, iar ridicarea temperaturiloe planetare conduce la faptul ca productia de cafea scade, intrucat planta cu cofeina are nevoie de temperaturi mai moderate. Deci, suntem anuntati ca din acest cerc vicios doar cafeaua sintetica ne mai salveaza, asa cum carnea artificiala va conduce la limitarea "productiei" de gaze daunatoare ale cirezilor de vaci.

Astfel, conform estimărilor, până în 2030, odată cu evoluția schimbărilor climatice, terenurile unde este cultivată cafeaua vor avea de suferit. Tocmai din acest motiv, se caută soluții din timp. Conform celor de la The Wall Street Journal, companii mari au folosit știința alimentară și biotehnologia pentru a crea o alternativă la cafeaua obișnuită. Sunt folosite deșeuri agricole reciclate, sâmburi de curmale, dar și năut.

Clienților le este promisă o băutură care are un gust mai bun decât cafeaua normală. Și se fac în continuare pași mari în această industrie. Exemplu este chiar faptul că una dintre cele mai mari companii alimentare din lume, Cargill, a semnat recent un acord pentru a deveni "distribuitorul exclusiv între întreprinderi al produselor fără cacao și fără nuci ale producătorului de cafea fără boabe Voyage Foods".

Odată cea cafeaua tradițională devine mai rară, evident că o să fie și mai scumpă Astfel, cel mai mulți clienți vor opta pentru alternativa mai ieftină, adică o cafea sintetică.  Iar acesta este doar începutul. Se pare că nici cremele care au la bază nuci, cacao și alune nu vor mai avea o viață așa de lungă. Exemplu este chiar decizia luată de Voyage Foods. Compania vinde deja o alternativă Nutella, dar fără nuci și fără cacao.

„O boabă de cafea verde nu are niciun gust asemănător cu cel al unei cești de cafea pe care o bem și de care ne bucurăm. Experiența pe care o avem de la cafea sau de la ciocolată este într-adevăr determinată de procesul folosit pentru a le produce", a spus directorul executiv al companiei, Adam Maxwell.

loading...
PUTETI CITI SI...