Gabriela Firea a dat teren pentru un cimitir musulman la Domnești

Postat la: 01.11.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

Gabriela Firea a dat teren pentru un cimitir musulman la Domnești

După ce fostul premier Victor Ponta le-a dat teren pentru moschee, primarul general al Capitalei Gabriela Firea le dă teren să-și facă și cimitir. Consiliul General a alocat un teren de 4.000 mp in comuna Domnesti pentru realizarea unui cimitir musulman.

Consiliul General al Municipiului Bucuresti a dat ieri Muftiatului Cultului Musulman, in folosinta gratuita, un teren de 4.000 mp, parte a Cimitirului Vest Domnesti, pentru construirea unui cimitir musulman. Terenul a fost dat in folosinta pe o perioada de 49 de ani, iar cimitirul se va face prin grija si cheltuiala Muftiatului Cultului Musulman din Romania. "Terenul in suprafata de 4000 mp reprezinta sectiune din terenul in suprafata de 24.764 mp inscris in cartea funciara nr. 101674 a Comunei Domnesti.

Terenul in suprafata de 24.764 mp reprezinta parte din bunul denumit Cimitirul Vest Domnesti ce apartine domeniului public al Municipiului Bucuresti. Construirea cimitirului musulman cade in sarcina Muftiatului Cultului Musulman din Romania.Schimbarea destinatiei terenului atrage dupa sine revocarea de drept a prezentei hotarari", se arata in anexele hotararii adoptate de CGMB. La expirarea perioadei pentru care terenul a fost dat in folosinta, investitiile efectuate de catre Muftiatul Cultului Musulman din Romania vor fi preluate fara nici un fel de obligatie de catre Municipiul Bucuresti, se mai arata in document.

Referitor la acest fapt, jurnalistul Victor Roncea a comentat: "Se intampla in Romania: Ieri, desi Primaria Capitalei a vrut sa dea in folosinta gratuita parohiei Acoperamantul Maicii Domnului - Titan un teren de 673 mp pentru construirea unui centru social cultural, consilierii USB si PNL s-au opus. Un consilier PNL pe numele lui Kansou Hazem (!) a zis ceva de genul ca Biserica s-a intins deja... Dar, tot ieri, Consiliul General al Municipiului Bucuresti a dat Muftiatului Cultului Musulman, in folosinta gratuita, un teren de 4.000 mp, parte a Cimitirului Vest Domnesti, pentru construirea unui cimitir musulman. Deci, in Romania, 90 la suta ortodoxa, nu se pot da 670 de metri de teren viran pentru un centru social-cultural dar se pot da 4000 de metri pentru un cult cu, probabil, 10.000 de membri in Bucuresti - habar n-am! Hai c-am gasit: 9.037. Aici salvatorii n-am mai zis nimic."

loading...
PUTETI CITI SI...