Se cere suspendarea presedintelui. Plangere penala impotriva lui Klaus Iohannis

Postat la: 27.06.2018 08:05 | Scris de: ZIUA NEWS

Se cere suspendarea presedintelui. Plangere penala impotriva lui Klaus Iohannis

Cătălin Stoichiţă, fost candidat la Primăria Sectorului 5, a depus o plângere penală împotriva preşedintelui Klaus Iohannis, după ce şeful statului a amânat luarea unei decizii privind revocarea procurorului şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi.

"Astăzi, 26 iunie 2018, am depus sesizare la Parchetul de pe lângă Inalta Curte de Justiţie şi Casaţie privind posibile încălcări ale prevederilor legale în vigoare de către domnul Iohannis Klaus Werner - Preşedintele României, cu sediul în Palatul Cotroceni, Administraţia Prezidenţială, Bulevardul Geniului nr. 1-3, Sector 6, Bucureşti, România, telefon: 021 - 410.05.81, privind săvârşirea următoarelor infracţiuni: nerespectarea hotărârilor judecătoreşti - art. 287 din Codul Penal; abuz în serviciu - art. 297 alin. 1 din Codul Penal; neglijenţă în serviciu- art. 298 din Codul Penal; uzurparea funcţiei - art. 300 din Codul Penal;", se arată în textul sesizării.

Stoichiţă a depus şi două solicitări către preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, respectiv către preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, "pentru a analiza posibilitatea declanşării procedurilor parlamentare privind suspendarea domnului Iohannis Klaus Werner din funcţia de Preşedinte al României". "Precizez faptul că, împreună cu un grup numeros de cetăţeni, suntem pregătiţi să începem o campanie de strângere de semnături pentru suspendarea domnului Iohannis Klaus Werner din funcţia de Preşedinte al României şi am solicitat un răspuns în scris privind numărul necesar de semnături pentru iniţierea procedurilor parlamentare".

Cătălin Stoichiţă consideră că preşedintele a încălcat Constituţia când a refuzat să pună în aplicare decizia CCR de revocare din funcţia de procuror şef al DNA a Laurei Codruţa Kovesi: "În fapt, Domnul Iohannis Klaus Werner, având funcţia de Preşedinte al României, refuză să pună în aplicare Decizia CCR nr. 358/30.05.2018, definitivă şi general obligatorie, publicată în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 473 din 07.06.2018 privind revocarea din funcţie a Procurorului-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, doamna Kovesi Laura Codruţa , încălcand prevederile Constituţiei României."

În sesizarea sa, Stoichiţă aminteşte şi despre incidentul dintre consilierul prezidenţial Simina Tănăsescu şi judecătorul CCR Petre Lăzăroiu. "În perspective alegerilor prezidenţiale din anul 2019, o decizie de revocare a Procurorului şef al DNA va determina un important deficit de imagine domnului Iohannis Klaus Werner în faţa propriului electorat. În aceste condiţii, domnul Iohannis Klaus Werner încearcă prin diverse mijloace de presiune neortodoxe (manipulare, ameninţare şi şantaj) demiterea sau forţarea demisiei unui judecător CCR dintre judecătorii CCR sustinuţi şi nominalizaţi de Preşedenţia României: doamna Stanciu Livia (acuzată în mod public într-o emisiune tv de trafic şi consum de droguri cu ajutorul SPP, fără prezentarea unor dovezi concrete) şi domnul Lăzăroiu Petre (ameninţat şi şantajat voalat de către doamna Tănăsescu Simina ex-Consilier Prezidenţial) pentru a fi înlocuit în cadrul CCR cu doamna Kovesi Laura Codruţa, la propunerea Administraţiei Prezidenţiale prin susţinerea domnului Iohanis Klaus Werner", se arată în textul înaintat PÎCCJ.

"Aceasta premisă politică a fost validată prin anunţul public făcut de domnul Iohannis Klaus Werner în data de duminică 24 iunie 2018, la Sibiu, prin care a confirmat faptul că doreşte să candideze pentru un nou mandat de Preşedinte al României. În fapt, Iohannis Klaus Werner a confirmat prin anunţul din data de 24.06.2018 de la Sibiu, faptul că utilizeaza resursele umane şi materiale oferite de Administraţia Prezidenţiala şi avantajele oferite de atribuţiile funcţiei de Preşedinte al României, în scopul obţinerii unor avantaje materiale, politice şi de imagine pentru a câştiga un nou mandat de Preşedinte al României. Este evident faptul ca domnul IOHANNIS KLAUS WERNER acţioneaza în mod premeditat, conform unui plan stabilit, anuntând în mod public cu câteva luni în urma că nu va emite nici un document privind revocarea din funcţie a Procurorului şef al DNA".

Stoichiţă atrage atenţia în încheiere că Iohannis a anunţat deja că nu o va revoca pe Kovesi. "În fapt, încă din data de luni 16 aprilie 2018, Preşedintele Iohannis Klaus Werner a anunţat în cadrul unei conferinţe de presă organizată la Palatul Cotroceni, că nu o va revoca pe doamna Kovesi Laura Codruţa de la conducerea Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), susţinând că motivele invocate de Ministrul Justiţiei nu au fost de natură să îl convingă şi în consecinţă nici Decizia CCR nr. 358/30.05.2018 nu îl va convinge sa renunţe la planul electoral pentru obţinerea unui nou mandat de Preşedinte al României."

loading...