Jocul „Balena Albastră" ajunge la Tutuianu în Parlament

Postat la: 03.04.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

Jocul „Balena Albastră

Senatorul PNL Ioan Chirteș vrea să propună Comisiei parlamentare de control a SRI, din care face parte, să discute și să intervină în privința jocului „Balena Albastră"

Chirteș a declarat că intenționează să aducă subiectul acestui joc periculos „în discuția Comisiei SRI, având în vedere că SRI este abilitat, conform Legii, să garanteze siguranța cibernetică, până la urmă, a țării". De asemenea, el a precizat că se impune o analiză minuțioasă a acestui „fenomen (Balena Albastră - n.r.) care își face simțită prezența în anumite părți ale țării. Cred că modalitatea de abordare va fi una serioasă, chiar dacă mulți o iau în derâdere. Totuși, consider că acest site sau rețea de socializare trebuie să intre și în atenția organelor competente, conform Legii".

Senatorul PNL consideră că e nevoie de „o discuție aplicată, în primul rând", pentru a se stabili dacă „SRI are posibilitatea să identifice sursa sau sursele acestor site-uri pe modelul site-urilor teroriste sau site-urilor ISIS. Bineînțeles, va trebuie să ne consultăm cu Ministerul Justiției, cu Ministerul de Interne, să nu ne depășim atribuțiile în acest sens". Chirteș a explicat că „trebuie să tragem și noi Parlamentului un semnal de alarmă cu privire la posibilitatea ca acest joc să se răspândească în toată România. Cred că siguranța copiiilor noștri reprezintă o prioritate a Statului Român".

Senatorul PNL a precizat că va depune, chiar astăzi, o solicitare în scris la Comisia SRI pentru a discuta pe marginea acestui joc. Mai multe zeci de copii s-au automutilat jucând „Balena Albastră". De asemenea, în România, acesta a fost adus în discuție și în cazurile de suicid sau amenințare de suicid din rândul copiiilor, fiind cunoscut că ultima provocare a acestui joc este sinuciderea.

 

loading...
PUTETI CITI SI...