Cozmin Gușă: Orban era obligat să găsească un "glonț de argint". Multe tabere din PNL joacă cu Dragnea

Postat la: 21.05.2018 08:16 | Scris de: ZIUA NEWS

Cozmin Gușă: Orban era obligat să găsească un

Consultantul politic Cozmin Gușă a explicat, într-o intervenție telefonică la Realitatea TV, de ce decizia liderului liberal Ludovic Orban de a face o plângere penală pe numele premierului Dăncilă este justificată. Împotriva unor oameni ca Dragnea sau Dăncilă, "absolut orice mijloace care se înscriu în lege sunt permise, nu trebuie să fie neapărat cutumiale", arată Gușă.

Ludovic Orban era obligat să găsească un "glonț de argint" împotriva lui Dragnea, în condițiile în care în interiorul PNL sunt multe tabere care joacă alături de liderul PSD, spune consultantul politic. "Eu sunt un critic al lui Orban de multă vreme, pentru că nu a reușit suficient de tare să mobilizeze PNL-ul împotriva PSD. Dar Orban era obligat să găsească un glonț de argint. De ce? Pentru că în interiorul PNL sunt foarte multe tabere care nu doresc în niciun fel să-i pună probleme lui Dragnea", a declarat Cozmin Gușă, duminică seara, într-o intervenție telefonică la "Jocuri de Putere".

Unii din PNL nu doresc să-l supere pe Dragnea pentru că joacă cu el din punct de vedere administrativ, mai precis li se dau bugete de la administrația centrală pentru județele pe care le administrează. "Alții precum Gorghiu, Isar și Piperea sunt coordonați de Florian Coldea, care e consultantul neoficial al lui Dragnea, și trebuie să facă alt joc, care să-l avantajeze pe Dragnea și să nu deranjeze guvernarea. Alții, ca Bolojan, pe care îl bănuim de asemenea că e în aria de influență a lui Coldea, care încearcă să facă orice ca să ajungă Liviu Dragnea președinte, de asemenea îi creează probleme lui Orban", arată Cozmin Gușă.

În aceste condiții, liderul liberal "a luat acest demers pe cont propriu" și a găsit glonțul de argint, a decis în nume personal să facă această plângere "pe o temă fundamentală legată de funcționarea statului român". "Aici nu sunt teorii. Avem pe de o parte un demers total neconstituțional și defect al guvernării, iar pe de altă parte trebuie găsite soluții împotriva unui mitoman cum e Liviu Dragnea, care calcă pe orice lege, si a unei doamne prim-ministru care e total neprofesionistă, o rușine pentru statul român. Împotriva unor astfel de oameni, absolut orice mijloace care se înscriu în lege sunt permise. Nu trebuie să fie cutumiale", a precizat consultantul politic.

Cine vorbește de aceste plângeri?, se întreabă Cozmin Gușă. Dragnea - "care face dosare tuturor liderilor PSD care nu sunt de adcord cu el" sau Călin Popescu Tăriceanu, care a fost "beneficiarul unor protecții în justiție împotriva legilor românești, în cazul Porțile de Fier de exemplu, retehnologizarea de acolo" și alte afaceri organizate "într-un conclav de foști ofițeri SIE sau actuali ofițeri acoperiți".

"Ne mirăm acum că Orban a găsit glonțul de argint, în condițiile în care PNL îl ascultă greu, pentru că e tras de sfori prin alte mijloace? Cum să ne mirăm că cerem cercetare penală pentru niște oameni care își bat joc de statul român? Nu există așa ceva. Este o defecțiune în interiorul PNL care va fi vizibilă, mulți au alte sfori și nu vor să-l deranjeze pe Dragnea. Sunt oameni șantajabili, pentru că nu există doar dosarele de la SIPA, ci și dosare legate de fapte administrative reprobabile", a explicat Cozmin Gușă.

loading...