Ce miscari politice se pun la cale. Dragnea și Tudose, față în față la ședința CEX al PSD

Postat la: 08.01.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

Ce miscari politice se pun la cale. Dragnea și Tudose, față în față la ședința CEX al PSD

Zi hotărâtoare pentru social-democraţi. Liderii partidului decid viitorul PSD la şedinţa Comitetului Executiv, care va avea loc în această după-amiază. Potrivit unor surse din interior, şedinţa se anunţă a fi una tensionată.

Motivul oficial al întâlnirii este nomninalizarea unui nou şef la Ministerul Apelor şi Pădurilor, după demisia Doinei Pană. Discuţiile vor fi însă mult mai ample, pentru că între preşedintele PSD Liviu Dragnea şi premierul Mihai Tudose sunt divergenţe mai vechi.

Şeful Executivului ar vrea sa restructureze întregul Guvern, în timp ce şeful PSD ar vrea doar o nouă nominalizare la Ministerul Apelor. Sunt aşteptate şi propuneri surpriză la şedinţa Comitetului Executiv, propuneri care aduc în discuţie inclusiv numele viitorului candidat la prezidenţiale.

Comitetul Executiv se anunță decisiv pentru existența și influenta lui Liviu Dragnea în fruntea PSD. Ședinta CEX a fost convocată chiar de liderul social democraţilor pentru nominalizare unui ministru nou la ministerul apelor după demisia Doinei Pană, însă confruntările subterane din ultimele zile dintre şeful PSD si premierul Tudose anunța o ședință tensionată. Social democraţii şi-ar putea nominaliza chiar candidatul pentru prezidenţialele din 2019.

„La CEX, unul dintre politicienii importanți ai PSD, ca să nu zic baroni, va propune organizarea unui congres extraordinar al acestui partid având ca principal punct pe ordinea de zi nominalizarea unui candidat din partea PSD pentru funcția de președinte al României. Cu această propunere, luni, vor fi de acord mai mulți politicieni. Va fi o temă importantă care ar putea produce un soi de furtună în această ședință. Mai sunt și alte lucruri, cum ar fi propunerea ca Ministerul Apelor să treacă la Ministerul Agriculturii. Acest lucru va însemna mergerea cu un nou guvern în Parlament pentru că s-ar schimba componența actualului guvern. Rămâne de văzut dacă aceste teme vor fi concretizate luni. Va fi încă o bătălie pe care Liviu Dragnea o va duce. În opinia mea, va fi o luptă câștigată de Liviu Dragnea, fără a mă grăbi neapărat să dau un verdict. Nu cred că Liviu Dragnea este mai puțin puternic astăzi față de cum era data trecută când a pus problema schimbării premierului", a declarat sociologul Marius Pieleanu la Antena 3.

„Lucrul cel mai important este decizia partidului de a-și fixa, măcar cu caracter orientativ, o personalitate a partidului care să candideze pentru funcția de președinte al României. În prezent, Klaus Iohannis este singurul jucător valid și real pe piață. În mod normal, ar trebui să fie și cineva în contrapondere, chiar dacă mai sunt două ani până la alegeri măcar de dragul disputei mediatice, dacă nu și din alte motive", a adăugat Marius Pieleanu.

loading...
PUTETI CITI SI...