BVB- capăt de drum!

Postat la: 03.10.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

BVB- capăt de drum!

Prin retragerea forţată de către DNA a lui Vasile Blaga de la butoanele PNL s-a încheiat şi perioada de glorie a tripletei BVB - Radu Berceanu, Adriean Videanu- Vasile Blaga. Cei trei au stat în umbra lui Traian Băsescu, fiind de fapt creaţia lui. Cât timp Traian Băsescu a fost preşedinte, mai ales în primul mandat, tripletă BVB a făcut legea în România.

Au avut pe mână ministere cu greutate- Berceanu - Transporturile, Videanu- Economia, Blaga- Internele şi Dezvoltare, unul ajungând chiar primar general al Capitalei- Videanu, iar altul, al doilea om în stat- Blaga-preşedinte al Senatului. Toţi trei au ajuns să fie buricul Bucureştiului, fără ca vreunul să fie născut și crescut pe străzile Capitalei. Blaga a venit de la Oradea, Berceanu de la Râmnicu Vâlcea via Craiova iar Videanu de la Videle. Imediat după ce au bătut palma cu Băsescu, alt bucureştean de import, au trecut la butoanele puterii. Au avut toată ţara la picioare şi bani cât nici n-au visat vreodată. Au demis şi promovat oameni după bunul plac şi în funcţie de interese, au tras sfori, au manipulat, au ameninţat, au şantajat, au tăiat pensii şi salarii, şi, peste toate, au afişat aroganţă, opulenţă şi sictir faţă de cei de jos.

L-au susţinut pe Băsescu şi le-a fost extraordinar. Vremurile când vindea ceapă, roşii şi castraveţi în piaţă la Rosiorii de Vede au fost de mult uitate de Videanu imediat când a primit pe mână afacerea Titan Măr. Şi Berceanu a uitat când mergea cu rata la şase dimineaţă, dar şi de afacerea Sun Oil. Blaga susţine că până în 1900 şi-a făcut ucenicia la Ştei, dar uită să spună unde era pe 22 decembrie 1989. În schimb, perioada din vamă l-a propulsat pe buldogul Vasile în politica mare de la Bucureşti, şi, tot vama l-a ajutat să se menţină la butoanele politicii dâmboviţene. Când barca marinarului Băsescu a început să ia apă, Berceanu s-a dat imediat la fund. Videanu a încercat să mai facă ceva valuri, dar, după ce a ajuns la beciul domenesc, s-a ascuns că mortul în păpuşoi. Până săptămâna trecută, Blaga a controlat PDL, rebotezat PNL, dar, din motive de DNA, a părăsit, în scripte, corabia liberală, pentru că de fapt tot el va mai trage ceva timp sforile în partid şi în politica românească.

Adică, va face ceea ce a făcut ani la rând şi ceea ce ştie cel mai bine. Însă, în urma jocurilor de culise, aranjamentelor şi conjucturilor politice de top cei trei pedelişti sadea au acumulat averi pentru zeci de generaţii. Acum steaua BVB încă mai pâlpâie puţin datorită buldogului Vasile, dar mâine sau poimâine va fi doar o lumânare care a ars cândva. Şi astfel, cei trei crai ai lui Băsescu au ajuns la cuvintele lui Balzac: „Gloria este soarele morţilor", dar ei nici nu pot ignora vorbele de duh ale lui Tudor Muşatescu: „Gloria, când nu moare, nu face testament în favoarea nimănui"! Practic, gloria BVB a apus, dar opulența a rămas neatinsă. Au venit cu trenul in Capitală, timizi, modești și cu mâncarea la pachet, dar acum se lăfăie în palate cât Casa Poporului, își fac concediile în străinătate și conduc mașini de sute de mii de euro. S-a trăit și se trăiește bine din politica românească!

Ion Teleanu

loading...
PUTETI CITI SI...