Cine e Atlantic Council - ce-l premiază pe Iohannis în SUA - un afront la adresa românilor!

Postat la: 07.05.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

Cine e Atlantic Council - ce-l premiază pe Iohannis în SUA - un afront la adresa românilor!

Acum câteva zile ați aflat că președintele nostru va fi decorat de către o organizație de care poate nu știți, îi zice Atlantic Council, în Statele Unite, la Washington. Această organizație, pe care eu o cunosc azi-mâine de 30 de ani, este un club de gândire, ca să-i zicem așa, un think-tank, cum îi zic americanii, care, atenție, are în consiliul său 7 foști directori CIA.

E limpede sub bagheta cui funcționează această organizație, care s-a „remarcat" în ultimii ani ca fiind un mare facilitator pentru cenzura guvernamentală, a militat pentru cenzură, a organizat diverse proceduri prin care a fost posibilă cenzura, inclusiv în Statele Unite, dar și în Europa occidentală. Atlantic Council este finanțat și de către Pentagon, dar și de către Departamentul de Stat, plus de către foarte multe ONG-uri despre care se bănuiește că ar fi niște organizații acoperite tot ale CIA.

Despre această organizație vă mai spun că, în ianuarie 2017, (da, da, acum mulți ani, dar am ținut minte) a făcut presiuni asupra guvernelor europene ca să instituie cenzura cu acte în regulă și apoi în timp au închis diverse site-uri, spre exemplu, în pandemie, acele site-uri care chestionau vaccinul Covid, eficiența acestui vaccin, funcționând apoi Atlantic Council, la alegerile din 2020, total în favoarea candidatului Joe Biden, nesocotind, în analizele pe care le-a făcut, care erau literă de lege, fraudele majore înregistrate la vot, toate împotriva lui Donald Trump. Recent, într-o analiză, Mike Benz, care a fost adjunct la secretariatul de stat american pentru comunicații și informații, a dezvăluit într-o emisiune la Tucker Carlson tot acest mecanism.

Ei bine, această organizație vine și spune că-l premiază pe Klaus Iohannis, pentru că a avut un rol deosebit de pozitiv în guvernarea României. Ce afront major la adresa noastră, a românilor, care îl considerăm pe Iohannis, așa cum merită, cel mai slab președinte din istoria noastră. Nu le pasă americanilor. Primirea la Casa Albă de astăzi vă spun că a fost decisă de acum 3 săptămâni. N-am vrut să vorbesc despre ea, nici nu știu de ce n-am vrut să vorbesc despre ea; mi s-a părut și inutilă, a și fost obținută în urma milogelii lui Iohannis, exprimată lui Mark Gitenstein, ambasadorul SUA la UE, prin diverși intermediari, până la urmă s-a tranșat această întâlnire de astăzi dintre Iohannis și Biden.

Așa cum spuneam, mai rămâne ca și Biden să știe cu cine se întâlnește într-adevăr. Umor amar pentru lumea noastră euro-atlantică. De fapt, această întâlnire îi oferă lui Iohannis un pretext pentru așa-zisa retragere din cursa pentru șefia NATO (sunt convins că va face asta la întoarcerea din Statele Unite), cursă unde Iohannis s-a introdus singur și ne-a făcut astfel de râsul lumii.

De ce a procedat așa? V-am mai spus: pentru ca să poată fi apoi propus sau tot autopropus pentru o funcție la Uniunea Europeană, un lucru chiar și mai rușinos decât tărășenia cu NATO. Altfel, desigur că în urma acestei întâlniri cu președintele Americii și a premierii de la Atlantic Council, Iohannis punctează în plan intern în competiția nevolnicilor, adică acea competiție a lui cu Mircea Geoană, adică, vezi Doamne, ar trebui să pricepem de azi înainte că nu soțul Mihaelei e cel mai servil și slugarnic în fața americanilor, ci soțul lui Carmen.

Știu că v-am enervat. Ce e limpede, este că Iohannis intră astfel în categoria celor decorați de către puteri străine pentru serviciile aduse lor și nu României, așa cum sunt și alde Coldea și Kovesi, iar restul nătărăilor din politica românească vor pricepe că ăsta e drumul spre a intra în grațiile „Înaltei Porți" de la Washington DC, adică să-i deservești pe ei, nesocotind interesele naționale.

Cozmin Gușă

loading...
PUTETI CITI SI...