Conjurația prezidențială

Postat la: 12.05.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

Conjurația prezidențială

În acest an în care, din nou, România își va alege președintele, ar fi necesar pentru însănătoșirea vieții noastre politice ca cei care au făcut parte din conjurația prezidențială să fie cercetați și sancționați penal, pentru ca măcar de această dată, Constituția României să nu mai poată fi încălcată. Dacă avem anticorpi, sancționăm conspirația prezidențială, care i-a permis lui Băsescu să ajungă de două ori președinte și evităm ca în acest an să fim amenințați printr-o nouă conspirație.

Dezvăluirile pe care le face colonelul Doru Paraschiv, fostul ofițer al contraspionajului militar, demonstrează că în jurul lui Traian Băsescu a funcționat un grup de complici și întrucât obiectivul realizat acestora a fost o gravă încălcare a legilor în vigoare, grupul respectiv poate primi calificativul de grup criminal organizat. Ceea ce dezvăluie colonelul Doru Paraschiv trebuie să se transforme, de îndată, într-o autosesizare a Parchetului General, să fie declanșate cercetările penale, care se pot finaliza printr-un rechizitoriu împotriva celor vinovați, până la alegerile prezidențiale, întrucât toate probele există.

Traian Băsescu a fost condamnat definitiv de justiție pentru faptul că a colaborat cu Securitatea încă din liceu și a continuat această colaborare, făcând poliție politică în timpul studiilor la Academia Navală și după. În urma acestei condamnări, și-a pierdut prerogativele de care beneficiase în calitate de fost președinte. Deci pentru început există o condamnare definitivă și irevocabilă care ar fi trebuit să declanșeze o anchetă penală pentru infracțiunea de fals în declarații și uz de fals, pe care Traian Băsescu a săvârșit-o în mod repetat de câte ori a deținut o calitate publică. Dar cele de mai sus nu constituie decât un punct de plecare. Dezvăluirile colonelului Doru Paraschiv merg mult mai departe. Și sunt devastatoare.

Traian Băsescu nu avea sub nicio formă voie să candideze la alegerile prezidențiale. Și a făcut-o de două ori. Îi era strict interzis, întrucât legea prevede în mod expres că nu poate deveni Președinte al României o persoană care a colaborat cu Securitatea, indiferent dacă acea persoană a făcut sau nu poliție politică. În cazul lui Traian Băsescu, circumstanța agravantă e că, în plus, s-a demonstrat și faptul că a făcut poliție politică, distrugând cariera profesională a unor foști colegi. Fostul ofițer de contraspionaj militar, colonelul Doru Paraschiv, demonstrează cu subiect și predicat că era de datoria Direcției Generale de Informații a Armatei să devoaleze faptul că Traian Băsescu a fost ofițer acoperit și, în consecință, el nu ar fi putut să primească avizul de a candida nici pentru primul mandat și nici pentru cel de-al doilea mandat.

În cazul celui de-al doilea mandat, conspirația de care am amintit la început a fost alcătuită din generalul Marian Hăpău, din generalul cu patru stele Nicolae Ciucă, membru al comitetului de inițiativă pentru realegerea lui Traian Băsescu, Mihai Stănișoară, ministru la acea dată al apărării, și amiralul Gheorghe Marin, șeful la acea dată a Marelui Stat Major. Cu certitudine, toți aceștia cunoșteau nu numai statutul, ci și dosarul lui Traian Băsescu, de ofițer acoperit din perioada în care acesta a fost comandant al navei Biruința. Și au tăcut, deși aveau obligația să reacționeze. Au devenit complici ai lui Traian Băsescu. Toată această situație, devoalată de colonelul Doru Paraschiv trebuie transformată într-un dosar penal, desigur spectaculos.

Ce nu ne spune colonelul Doru Paraschiv, am aflat însă de-a lungul anilor din alte relatări și este și mai spectaculos decât faptul că Traian Băsescu a fost informator al Securității ca poliție politică și apoi ofițer acoperit al unui Serviciu Român de Informații. Există indicii temeinice care nu au fost cercetate, indicii provenite din surse sigure, că Traian Băsescu, în același timp, după ce s-a împrietenit la Antwerp cu Victor Bout, ofițer acoperit GRU, adică al serviciului secret militar al URSS, a fost racolat de respectivul serviciu, intrând și în slujba sovieticilor. Complicitatea sa ulterioară cu Victor Bout este de asemenea atestată printr-o serie întreagă de documente și mărturii.

Dacă vrem să devenim un stat cât de cât normal, în care cei mai înalți demnitari să respecte Constituția și celelalte legi ale statului, dacă vrem ca această istorie să nu se repete - și Ion Iliescu a fost recrutat de KGB, încă din anii studenției sale la Moscova - atunci este obligatoriu ca această conjurație care a funcționat în jurul lui Traian Băsescu, personaje pe care ulterior acesta, în calitate de președinte, le-a promovat, să fie de anchetate și pedepsite exemplar.

Sorin Roșca Stănescu

loading...
PUTETI CITI SI...