Viorica Dăncilă se laudă că ne-a scos din noroi! Dar cine ne-a băgat?

Postat la: 19.02.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

Viorica Dăncilă se laudă că ne-a scos din noroi! Dar cine ne-a băgat?

Spun unii, exagerând cu laudele, că domnul Horia Țuțuianu este Viorica Dăncilă a constănțenilor! Mintea noastră cenușie. Roșia Montana, un zăcământ de aur, nu alta! Mă întorc la Dăncilă, care de șoricei nu are milă!

Ce înseamnă să ai o rampă de lansare cu două propulsoare marca Dragnea! Cu o vară în urmă, Vio poposea pe litoral ca sezonistă, cu pachețel de acasă și semințe de bostan. Acum vine în vizită de lucru în calitate de premier al Romîniei! A promovat precum madam Chirița după ce a căzut din corcoduș... De când a scăpat de strânsoarea șlapilor din grădină, e mult mai guralivă! Nu știu dacă președintele Consiliului Județean Constanța se simte onorat de această comparație inedită și oarecum primejdioasă, fiind vorba de o paralelă cu premierul țării noastre, ceea ce s-ar putea transforma în ofensă adusă autorităților. Promovată brusc, adică fără trei focuri de avertisment, în funcția de prim ministru al României, Viorica Dăncilă seamănă leit cu o persoană din al doilea război mondial speriată de bombe. "Văleu!"

Am putea înlocui Hiroshima cu Viorica, dragostea mea! Dincolo de râu, la Constanța, ca să facem o paralelă, Horia Țuțuianu se plimba pe cai mai mari decât STAS-ul în vigoare. De câte ori o vedeam pe doamna Dăncilă la televizor, ținându-se de mâneca lui Dragnea, imediat, în secunda următoare, îmi aduceam aminte că am acumulat restanțe mari la întreținere. În schimb, când îl vedeam pe Țuțuianu, eram mândru că sunt român! Viorica Dăncilă se ținea de Liviu Dragnea. Domnul Horia se ținea singur, fără a fi nevoit să ia pastile pentru prostată. De câte ori am prilejul să mă uit mai în profunzime la premierul nostru, realizez cât de important este să ai noroc în viață...

Cum e să stai la coadă civilizat, la roșii, tocmai în alt colț al patriei, și să te trezești cu un individ misterios în spatele tău, care îți șuieră duios la o ureche: "A zis șeful Livache să veniți cât de repede puteți ca să preluați conducerea Guvernului României! Aveți permis de conducere?" Oricum, nu contează! Pe partea cealaltă a paralelei pesediste, un nou punct comun pe harta destinului lărgit al celor două mari personalități politice. Cum e, de pildă, să stai la coadă la microbuzul de Neptun, ca simplu cetățean, și să fii chemat urgent să preiei conducerea Consiliului Județean Constanța!

Până la un punct, Dăncilă și Țuțuianu, chiar dacă folosesc bigudiuri politice diferite, par a avea un traseu comun. Ca prestație, însă, diferă foarte mult... Dăncilă a progresat. În primul rînd, ca discurs, ca mesaj, de tip Moromete. De când i se scriu cuvântările cu litere mari de tipar, Doamna de Fier e mai tare în gură! În schimb, de pildă, Horia Țuțuianu ne-a promis că o să facă din Constanța un județ de talie mondială! Cu sau fără intenție, premierul l-a ajutat din plin pe președintele Consiliului Județean Constanța!

Cum? Foarte simplu. Ne-a scos pe toți din noroi! Tanti Viorica a luat-o razna! Se laudă că s-a antrenat la poalele vulcanilor noroioși, dar nu precizează cine ne-a băgat în noroi până la gât! Că și domnul Țuțuianu ne-a promis că ne scoate din noroiul în care ne-a băgat PSD, partid care i-a învățat tactica prostului: Unul încarcă, doi descarcă!

Lucian Cristea

loading...
PUTETI CITI SI...