Țurca și țurcana

Postat la: 06.03.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

Țurca și țurcana

S-a încheiat, în sfârșit, prima parte a unuia dintre cele mai slabe campionate ale noastre, în care cele șase calificate în Play-off nu s-au dovedit cu mai nimic superioare echipelor exilate în Play-out! Când campioana CFR Cluj, cu interimarul Minteuan în locul lui Conceicao, se chinuie pe propriul teren cu Sepsi, nu-i a bună, fraților!

Ca să nu mai vorbim și despre FCSB, care se dovedește egala codașelor Dunărea Călărași, Chiajna și Voluntari, după cum a recunoscut Becali însuși, adăugând - nu din tribună, ci tot din fața micului ecran! - că la vară mai concediază vreo cinci „jucători de...țurcă", cu care nu poate câștiga campionatul. "Decât dacă vrea Dumnezeu!" Ce nu recunoaște însă Gigi e că l-a încălecat deja și pe Teja, căruia-i transmite telefonic, prin MM, pe cine să scoată și pe cine să bage, cum a făcut, aiurea-n tramvai, și în meciul din urmă, de la Voluntari, când steliștii rămăseseră descoperiți, după ultimele schimbări operate la pauză. Iar nepotul Teja, machidon de-al lui, ce-ar putea să facă sau să zică? Rămâne și el tot un fel de Dică, cum au confirmat, pe rând, Pițurcă, Panduru și Claudiu Niculescu, cel mai spumos comentariu fiind, ca de obicei, cel al lui Dinu: "Mihai Teja, săracul, e plastilină în mâna lui Gigi Becali. Gigişor îşi face şi el chilipirul şi aşa îl pune antrenor pe Teja amărâtul. Vine Gigi, dă drumul la oiţe pe păşuni. Teja este un fel de argat la curtea patronului Becali. Primeşte mesaje: «Bagi oaia aia ţurcană, o bagi şi pe asta cu copita stricată, că am reparat-o eu»", a declarat Procurorul la Telekom Sport.

De cealaltă parte, la 2-2 s-a bucurat de-a dreptul Cristiano Bergodi, cel care, vă mai amintiți?, a rezistat la Steaua, în 2009, doar atât cât să-i explice lui Gigi că n-are nicio treabă în vestiarul echipei, unde sigurul jupân e antrenorul. Corect, dar cum macaronarul omisese atunci că nu e în Italia, ci în România, Gigi i-a spus "Arrivederci!" și l-a lăsat în plata...Domnului!

La malul mării, Viitorul lui Gică Hagi a obținut calificarea la mustață în Play-off, învingând la limită Botoșanii, dar jubilând de parcă ar fi câștigat campionatul și anunțând că, gata, trage la un loc pe podiumul de premiere al Ligii I. Să fim serioși, iar Hagi să nu uite că, până la această victorie a disperării, puștii săi au șomat în campionat aproape patru luni, fără să înscrie un gol vreme de...672 de minute! Deci, nu mă îndoiesc că bătălia pentru titlu se va da, totuși, între primele trei clasate - CFR, FCSB și Craiova - iar primul test al lui Gică va fi în acest weekend, la București, unde va întâlni exact echipa nașului Becali. Oricum, ar trebui să ne așteptăm în Play-off la jocuri de mai bună calitate, având în vedere că, odată cu venirea primăverii, terenurile redevin practicabile, publicul va fi mai numeros în tribune, iar arbitrajele se vor ridica și ele la nivelul pretențiilor impuse de o competiție care se respectă. Cu siguranță, se conturează o bătălie strânsă, dar iată că Becali anticipează și că blaturi nu vor fi, locul lor fiind luat însă de...non-combaturi. Cu alte cuvinte, vor exista situații în care unele echipe o vor lăsa mai moale, doar așa, pentru că le-ar plăcea mai mult clujenii decât băieții lui Mihai Teja. Deși nu exclud eventualitatea fluturată de patronul stelist, rămân partizanul ideii că, la echilibrul de forțe arătat de calificatele în faza decisivă a Ligii I, ultimele trei clasate - Astra, Viitorul și Sepsi - vor căuta să demonstreze că au și ele șansele lor și că în acest Play-off nu există favorite. Oare?!...

Între timp, selecționerul Cosmin Contra a anunțat și lotul pentru preliminariile europene, primele două meciuri, cu Suedia în deplasare și cu Feroe acasă, fiind programate pe 23 și 26 martie. Singura mare noutate este fundașul Vasile Mogoș, care vine de la Cremonese, din Seria B a campionatului italian. Despre aceste două jocuri însă, data viitoare!

Horia Alexandrescu
(preluat din Romania literara)

loading...
PUTETI CITI SI...