Simona & Echipa

Postat la: 14.02.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

Simona & Echipa

Ce weekend fantastic am putut trăi, alături de toți iubitorii de sport autentici! Ofertă bogată, cu tenis, fotbal și handbal, în care era musai să-ți ierarhizezi preferinţele, profitând și de pauzele publicitare, pentru a muta de pe un post tv pe altul, ca să mai prinzi câte ceva și din partidele-alternativă.

Prioritatea mea au fost jocurile din FedCup, în care fetele noastre, în frunte cu Simona Halep, încercau marea cu degetul la Ostrava, în compania cehoaicelor, multiple câștigătoare ale faimosului trofeu, pe care-l dețin și în momentul de față. Ultima oară ne învinseseră și acasă, acum trei ani la Cluj, iar lucrurile se anunțau infinit mai complicate pe propriul lor teren, a cărui suprafață de joc fusese aleasă anume pentru a le asigura un avantaj suplimentar! Aveam totuși șansa absenței Petrei Kvitova, nr.2 mondial, așa că accesul în semifinale urma să fie tranșat de confruntarea directă dintre Simona Halep și Karolina Pliskova, ca și de rezultatul meciului de dublu, în care tandemul Siniakova - Krejcikova fusese desemnat Dublul Anului 2018, după ce câștigase titlurile la Roland Garros și Wimbledon!

Observați, aşadar, că nu am luat în calcul șansele la simplu ale Mihaelei Buzărnescu, cea desemnată de Florin Segărceanu drept nr.2 în echipa noastră. Dincolo de faptul că revenise fără vreo victorie, după accidentarea suferită anul trecut la Rogers Cup, de la Montreal, Buzărnescu ne surprinsese în ultima vreme cu apariții în show-uri tv și în...reviste de modă, în timp ce se tot văicărea că are doar patru rachete, cumpărate și alea pe e-bay, că n-are sponsor și că federația n-o ajută cu nimic. Drept urmare, la Ostrava a pierdut categoric ambele partide (1-6, 4-6 cu Pliskova și 4-6, 2-6 cu Siniakova), a dat și de câteva ori cu racheta de pământ, dar tot e bine că n-a și înjurat ca la ușa cortului, cum face de obicei! Poate că Segărceanu ar fi trebuit s-o folosească, măcar în al doilea meci de simplu, pe Ana Bogdan, care a rămas rezervă, în condițiile în care, vă amintiți, Sorana Cârstea - altă divă plină de aere- anunțase că nu va mai onora echipa României de Fed Cup cu ilustra ei prezență.

Pagubă-n ciuperci, cum se spune, dar refuz să trec peste aceste detalii, tocmai pentru a evidenția așa cum se cuvine angajamentul de-a dreptul extraordinar al Simonei Halep și al tandemului Irina Begu - Monica Niculescu, cele care ne-au dăruit această superbă calificare, învingând titrata echipă a Cehiei. Cele două victorii ale Simonei (6-4, 6-0 cu Siniakova și 6-4, 5-7, 6-4 cu Pliskova) au fost decisive în economia întâlnirii, dând aripi Irinei și Monicăi, înaintea jocului de dublu, care a tranșat calificarea în semifinale. De reținut că Monica Niculescu îi propusese Simonei să-i cedeze locul și în ultima partidă, invocând emoțiile mari pe care le are, dar liderul echipei noastre a refuzat elegant, asigurând-o pe Monica de încrederea deplină pe care o are în ea, în Irina și în succesul României! Nimic mai încurajator și mai frumos, iar aici se cuvine să adăugăm că, la tweet-ul primit de Simona de la...Darren Cahill, cu felicitări pentru ea și restul echipei, marea noastră campioană a răspuns superb:"I'm not playing for myself. I'm playing for Romania!"

Avem în acest mesaj explicația impresionantului rezultat obținut de tenismenele românce la Ostrava, pentru care la fel de elocventă a fost și explicația oferită presei de Petr Pala, antrenorul nejucător al cehoaicelor, la conferința de presă de după meci:" Nu am pierdut întâlnirea, româncele au câștigat-o! De-a lungul ultimilor zece ani, astfel de întâlniri strânse au mers în proporție de 90 la sută în favoarea noastră.Trebuie să acceptăm asta, dar nu sunt dezamăgit, fetele mele au lăsat totul pe tren și sunt mândru de ele...!"

La final, sincere felicitări jucătoarelor noastre, stafului tehnic și federației, fără a-i uita pe suporterii veniți de la Cluj în frunte cu primarul Emil Boc. Semifinala contra Franței este programată în zilele de 20 și 21 aprilie și o vom juca în deplasare, în compania unei echipe puternice, care a pierdut finala de anul trecut în faţa Cehiei, deşi le are în componenţă pe redutabilele jucătoare care sunt Kristina Mladenovici și Caroline Garcia!

P.S. Veți înțelege de ce am ratat parte din victoria Craiovei din Liga 1, în fața CFR Cluj, cu 2-0, dar să notăm și că Dinamo nu s-a dus degeaba cu trenul la Sf.Gheorghe. Poate-poate!...

Horia Alexandrescu
(preluat din Romania literara)

loading...
PUTETI CITI SI...