Samavolnicia - marcă Iohannis

Postat la: 04.10.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

Samavolnicia - marcă Iohannis

Gestul pe care Klaus Werner Iohannis l-a făcut pentru a se apropia de elita la modă a fost de a-i flutura nemțește în fața ochilor puterea de tip fanariot, aceea de a stăpâni fără muncă, în temeiul obârșiei.

De cele mai multe ori, și aceasta, doar presupusă, doar dorită de o inimă mic-burgheză. Bucuria se răspândi printre toți cei aidoma. Și nu numai. Încât, bunul sas, dând uitării aspirațiile sale livrești le zgândări pe cele ale viitorilor supuși. Primele care izbucniră la înălțimea revoluționarului în geacă roșie fură cele ale galeriilor de fotbal.

Acestea, favorizate de chemările intereselor din Piața Victoriei, la care au fost arvunite, au aruncat la coșul de gunoi orice lege. S-au extins fulger în relațiile dintre vecini, în rânduielile matrimoniale, în școli și edificii culturale și-n toate celelalte... Partidele politice, mustind de neam-prostie, au idealizat mitocănia și i-au dat dimensiuni naționale. Într-un cuvânt s-au săvârșit împăcările nostalgiilor elitei semețite în egalitarismul socialist și rămășițele aristocrației nedreptățite.

Nicolae Cristache

loading...
PUTETI CITI SI...