Presa latră și caravana USR trece...

Postat la: 23.10.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

Presa latră și caravana USR trece...

Presa latră, în sensul că apar noi elemente compromițătoare în dosarul domnului Barna, și caravana USR trece, scârțâind din toate încheieturile! Scârțâitul reprezintă o formă romantică de aduceri aminte. De pildă, mie îmi aduce aminte de scârțâitul căruței cu pepeni care trecea pe strada mea și de reclama populară a pepenarului...

În cazul Barna, s-a spart buba și acum curge puroiul... Deși conducerea partidului se laudă că sub domnia sa va fi altfel în România, constat cu îngrijorare și tristețe că atitudinea USR, față de situația creată, nu diferă cu nimic de cea a celor care ne-au fugărit până acum și continuă să o facă în delir.

Deși se află într-o situație, cel puțin, stânjenitoare, Dan Barna nu contenește să ne țină scurtele sale prelegeri despre NIMIC! Spun NIMIC, în condițiile în care, cu excepția susținătorilor săi de casă, nu îl mai ia nimeni în seamă! Cu mici excepții, presa nu îl mai ascultă decât atunci când catadicsește să mai dea câte o explicație anemică despre dosarul său...Și, atunci, ca să mai tragă de timp...

Bun, am înțeles, nu e penal, dar e moral? Moral? Ce-i aia moral? Cu ce se mănâncă? Doar se știe că la noi asta contează cel mai mult...Cu ce se mănâncă? Zboară? Dacă zboară, se mănâncă, nu-i așa?

Unde avem noi senzația că trăim? În Germania, unde înalții demnitari se retrag din funcțiile pe care le dețin doar dacă au fost suspectați că au încălcat blazonul lor și promisiunile făcute? În oricare altă țară în care moralitatea stă înaintea oricăror altor principii? Pentru că nu dăm doi bani pe moralitate, doar, la noi, în România, asistăm la situații dintre cele mai penibile cu putință, ca la "Camera ascunsă"! Când etalonul funcției de prim ministru este coana Viorica, să-mi fie cu iertare, ce pretenții să mai avem de la restul lumii! Că tot vorbim despre moralitate...

În timp ce scandalul ia amploare, domnul Barna îi pune bețe în roate liberalului Ludovic Orban, care, din puținul pe care îl are, se străduiește să formeze un guvern ca să scoată țara din impas! Și tot felul de ifose pe capul domnului savant! Că, vezi Doamne, că a fost la Cotroceni, la întâlnirea cu președintele Iohannis, și nu a înțeles de ce! Păi, dacă nu ai înțeles, domnule Barna, cu accent, cum îl pune, simpaticul Tavi Hoandră, stai acasă! Păi, zic și eu, ca la Tănase, ca la revistă, e moral?

Și ca bătaia de joc să devină un punct forte în programul său de campanie, a lansat, cu sprijinul ideologic al partidului care îl susține, o gogomănie și mai mare: să o lăsăm pe madam Dăncilă încă 6 luni în fruntea Guvernului, să ne îngroape de tot!, că, noi, ăștia de la USR, nu avem chef de muncă și mai bine o lălăim a pagubă...

Și, atunci, întreb, la ce bun au făcut atâtea eforturi Ludovic Orban & Comp., ca să-i strângă pe pesediști cu moțiunea de gât ? Ca să ce? Ca să ne râdă în nas, după o lună de zile de bătut apa în piuă, tanti Viorica că, dacă nu ar fi ea, s-ar prăpădi țărișoara noastră Românica!

Și asta este o chestiune tot de moralitate, dar, cum spuneam, presa latră și caravana USR trece liniștită mai departe! Pentru lipsa de moralitate nu te amendează nimeni. Poate doar electoratul la vot!

Riscă Dan Barna să se plaseze la alegerile prezidențiale sub tanti Viorica, pesedista care este gata oricând să acorde celor interesați primul ajutor, inclusiv gură la gură! Chiar și domnului Barna în momentul în care va realiza ce deservicii a adus partidului care încă nu se leapădă de el!

USR trece! Ba nu, încearcă să transfere cazul Barna într-o zonă a derizoriului, știut fiind faptul că la noi, în general, câinii pierd competiția cu caravanele care trec ocazional. Imaculați până în măduva oaselor, așa cum sunt domnii de la USR, mă așteptam la o măsură care să facă șah mai întregul eșichier politic: DEMISIA CANDIDATULUI BARNA!

Efectul ar fi, în întregime, benefic pentru USR, prin demisia domnului Barna din postura de candidat. Un astfel de gest ar conta enorm la alegerile prezidențiale viitoare și ar fi o mare dovadă de moralitate...

Știu, însă, că, până la moralitate, pofta de putere e greu de potolit! Și apoi nici noi nu mai suntem la vârsta basmelor în care Prâslea cel Voinic preda merele furate la primul post de miliție!

Lucian Cristea

loading...
PUTETI CITI SI...