PNL continuă: Operațiunea Moțiunea 237. Un număr cu ghinion pentru guvernul Dăncilă

Postat la: 27.09.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

PNL continuă: Operațiunea Moțiunea 237. Un număr cu ghinion pentru guvernul Dăncilă

Guvernul premierului Dăncilă a ajuns în poziția de scufundare a "Titanicului". Două destine tragice și prostești în materie de navigație! Mai pe românește, a început să intre la apă...

În diagonală, cu toate pânzele jos, sau, într-o altă variantă, precum turnul din Pisa... Ca să nu se prăbușească din picioare, colegii fideli ai doamnei premier și-au pus spinarea la bătaie! Este o iluzie că vor putea să o mai ajute cu ceva... Chiar dacă se caută "sprijinitori" de profesie gen Meleșcanu! Ăștia sunt în stare de orice ca să își păstreze funcția sau să capete una nouă! Ca să rămână prins ca o ventuză de spatele premierului, Meleșcanu a dat la schimb întreaga sa carieră politică și diplomatică! Ce pretenții să mai ai de la alții! În tabăra moțiunii se lucrează. Pe bune, nu se mimează ,nimeni nu trage de timp, după cum susțin adversarii lui Ludovic Orban. Ce să spună și ei! În realitate, nu le convine nici lor, chibiților, că se lucrează temeinic la moțiune...

E ca la demolări. Când cade un Guvern, trage și pe alții după el! De aia sunt puse în zona demolărilor panouri de avertizare gen "Șantier în lucru". Se lucrează la moțiune! Căderea Guvernului Dăncilă ocupă prima poziție pe lista de priorități a PNL. Mă refer la "Operațiunea Moțiunea", unde obiectivul stabilit a fost realizat în proporție de aproape sută la sută.

Cele 237 semnături pentru moțiune sunt suficiente pentru ca Guvernul Dăncilă să fie demis. Continuă, însă, discuțiile cu parlamentarii individuali. Lupta nu se oprește aici, pornind de la ideea că orice semnătură în favoarea moțiunii este importantă. Nu poți totuși să faci abstracție de faptul că mai există printre noi și trădători! Este un moment mai mult decât favorabil pentru liberali. Ar fi păcat să fie ratat! Ținta fixată de PNL de la început a fost obținerea a 233 de semnături, ca garanție a faptului că moțiunea are șanse să întrunească minimum 233 de voturi necesare demiterii GuvernuluI. A început numărătoarea inversă în ce privește depunerea moțiunii în Parlament. Este o chestiune de zile.

Iată o posibilă variantă de calendar:
- Depunere - luni 30 septembrie / marți 1 octombrie
- Vot - 7-8 octombrie (adică luni - marți, cele mai bune zile de prezență în Parlament).

Liberalii cer «vot la vedere» pe moțiunea de cenzură.

Statistici favorabile moțiunii: Sunt 6,5 milioane de cetățeni care au sancționat politica PSD prin vot la Referendum. 6,5 milioane de români s-au exprimat împotriva PSD.

Moțiunea reprezintă un moment al adevărului, un prilej de a-i cunoaște și pe susținătorii Guvernului Dăncilă care au acționat din umbră până acum! Viorica Dăncilă și PSD se agață și de un pai!

Bogdan Huțucă, președintele PNL Constanța, ne spune: "Logica doamnei Dăncilă funcționează chiar mai prost decât înainte. Majoritatea pe care premierul își imaginează că o are a semnat, de fapt, pentru susținerea moțiunii. Atâta vreme cât PSD nu a respectat niciodată regulile jocului, este puțin probabil că o va face acum, când pericolul de a pleca de la putere este mai mare ca oricând. PSD recurge la același arsenal cu care ne-a obișnuit: de la presiuni la promisiuni de funcții pentru a-i face pe unii semnatari să se răzgândească. Orice semnătură de susținere pentru moțiune este un angajament de vot luat în atât în fața colegilor semnatari, cât mai ales a românilor. Suntem convinși că moțiunea va trece, în ciuda tuturor încercărilor PSD de a răsturna rezultatul."

PNL precizează că este pregătit oricând să își asume guvernarea, dar preferă ca puterea să ajungă din nou la cetățeni pentru a avea un nou Parlament, prin alegeri anticipate. PNL este pregătit să își asume guvernarea în oricare dintre scenariile posibile post-moțiune, inclusiv pentru varianta unui guvern minoritar. Guvernarea PNL va însemna o variantă restrânsă și eficientă de executiv, cu cel mult 16 ministere. Sunt 3 - 4 variante de posibili miniștri pentru fiecare portofoliu. Sunt oameni cu expertiză pe domeniilor lor, recomandați de experiență și de rezultate.

Nu a fost luată în acest moment în PNL nicio decizie privind componența unui viitor Guvern. Prioritatea este succesul moțiunii de cenzură. Informațiile care au circulat pe tema componenței guvernului PNL sunt pure speculații!

Lucian Cristea

loading...
PUTETI CITI SI...