Petele "oamenilor noi". Băsescu își face un nou partid la Bruxelles?

Postat la: 30.05.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

Petele

Eu înțeleg că "revoluția oamenilor noi" a câștigat la urne și că va popula Bruxelles-ul, dar ce ne facem acum, că învingăreții nu-s deloc noi. Mai mult chiar, mulți dintre ei sunt chipuri ale epocii Băsescu travestite, peste noapte, în "politicieni frumoși și liberi".

Așa e plusistul Dacian Cioloș, care dacă n-ar fi fost parașutat de Băsescu în funcția de Comisar European pentru Agricultură, n-ar mai fi avut vreo carieră politică, alta decât cea din tinerețea-i ciudată, de la PUNR. Da, Cioloș si Cristian Ghinea (ONG Soros), Dragos Pâslaru (Min Muncii), Dragos Tudorache (Min Interne), cei care au guvernat cu Vasile Dâncu. Apropo, Cioloș e cel care a lăsat primăriile într-un singur tur, cel căruia Securitatea i-a virat la cheie un partid politic... Halal om nou, nenică!

Tot "noi" pozează și liberalii Gheorghe Falcă, Vasile Blaga, Mircea Hava și Siegfried Muresan, Daniel Buda, Marin Jean Marinescu care - o știm cu toții! - au fost băsiști de marcă, în momente de fast ale vieții lor norocite cu funcții babane. Acestora li se adaugă Eugen Tomac, firește, care nici n-ar fi existat politic, prin România, dacă Traian Băsescu n-ar fi respirat deasupra creștetului său. Și acestea sunt doar cele mai elocvente și mai la îndemână nume. Așadar, la vremuri noi, tot ei, vechii și noii băsiști!

Simona Man

loading...
PUTETI CITI SI...